• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova "Pepeljuga"

Izvor Tanjug

Pozorište Boško Buha izvešće premijerno novu verziju bajke 19. novembra.

Predstava "Pepeljuga" je vratila radost u naše pozorište, kazao je Igor Bojovic po cijem ce tekstu predstavu u režiji Ive Miloševic premijerno izvesti deo ansambla pozorišta "Boško Buha" 19. novembra na sceni Ustanove kulture Vuk Karadžic.

On je istakao da je to prica o ljudskim vrlinama i zlu koje svi ljudi u svom životu sretnu.

"Pepeljuga je okružena svim mogucim zlom koje postoji na ovom svetu. U takvim momentima pomaže samo carolija koja pomaže "Pepeljugi" da pobedi zlo. Pokušali smo da napravimo pricu u kojoj mala riba jede veliku, a da ona nije svesna koliko je velika i snažna. Dostojevski je rekao da ce "lepota spasiti svet" i to smo primenili u našoj predstavi", kazao je Bojovic.

On je istakao da ga posebno raduje ideja da je zajedno sa rediteljkom i glumcima napravio nežnu i romanticnu pricu.

"U velikoj meri takvom ishodu je doprineo i sam ansambl. Moram da vam se pohvalim da smo svi uživali u stvaranju predstave jer je rediteljka Iva Miloševic iz posebnog ugla postavila "Pepeljugu" na pozorišnu scenu", kazao je Bojovic.

Rediteljka Iva Miloševic je naglasila da je neobicno uživala pripremajuci predstavu sa ansamblom.

"Nije im bilo lako, zato što sam od njih zhtevala vrlo napornu glumacku igru koja ce pred publikom izgledati lako. Od glumaca sam tražila vrlo bogatu igru sa grimasama, ekspresijom, komplikovan scenski pokret. Uprkos mojim zahtevima jako smo se radovali dok smo pripremali predstavu jer smo probudili decu u sebi. Želela sam da napravimo bajkovit pozorišni svet za decu", kazala je Miloševic.

Jelena Trkulja koja tumaci naslovnu ulogu u predstavi naglasila je da su ovakve prilike blago za svaki glumacki aparat.

"Presrecna sam što sam konacno ušla u priliku da igram "Pepeljugu", jer mi je to omiljena bajka kada sam bila mala. Divno je bilo raditi sa rediteljkom na zacudan nacin, a sa verom u njen autoritet. Pepeljuga je divna, jer joj je duša cista. Ona u svojoj trpeljivosti nalazi put da joj život bude sjajan", kazala je Trkulja.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE