mondo.rs

Gudelj u "vrtiću" do kraja godine

Autor:

Reprezentativac Srbije i dalje nespreman da bude rezerva, pa će ostatak jesenjeg dela sezone provesti u mladom timu Ajaksa.

Gudelj u "vrtiću" do kraja godine Foto: MN Press

Nemanja Gudelj je uporan, ali uporan je i sportski menadžment Ajaksa, na čelu sa šefom struke Peterom Bosom.

Srpski "vezista" je zbog neprihvatanja statusa rezerve odstranjen iz prvog tima i prekomandovan u Jong Ajaks, mladi tim amsterdamskih "kopljanika", koji se takmiči u drugoj holandskoj ligi.

Gudelj (25) je početkom novembra prvi put saopštio da ne može psihološki da podnese gubitak mesta u najjačoj postavi.

Takvo stanje nije prevazišao ni tokom desetodnevnog boravka u reprezentaciji Srbije, za koju je nastupio u prijateljskom meču protiv Ukrajine, u utorak u Harkovu.

"Gudelj će do zime trenirati sa Jong Ajaksom. Da li će i igrati za njih - ne znam. Verovali smo da će tokom pauze trezveno razmisliti o svemu, ali ništa se nije promenilo", prokomentarisao je Bos, nakon poslednjeg razgovora sa našim fudbalerom.

"Uvek je imao pozitivan odnos prema obavezama... Ne mogu ništa da ga teram da radi", dodao je trener.

Bos je demantovao da je na početku sezone obećao Gudelju mesto u prvih 11.

"To je besmislica. Nikada ne obećavam ono što ne mogu da ispunim. I on mi je rekao da nije plasirao tu priču. Nemanja, prosto, oseća da mora da igra, ništa više od toga. Ne može da se pomiri sa sedenjem na klupi".

Upitan da li bi u perspektivi moglo da dođe do kompromisa, odgovorio je da će do zimske pauze biti ovako, a da dalje od toga i ne razmišlja.

Povezano

Sve vesti