• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Jesenji pozorišni festival

Izvor MONDO/Tanjug

Novi festival Emira Kusturice počinje u subotu na Mećavniku.

Prvi "Jesenji pozorišni festival" Emira Kusturice pocinje danas na Mecavniku, a tokom dva dana ce, pod sloganom "Drvo koje život znaci", ugostiti mlade i eminentne pozorišne umetnike ispunjavajuci svoju svrhu spajanja i deljenja iskustva i energije.

FOTO: Ovako je Kusta pokušao da nasmeje Putina

Selekcija programa poverena je mladom reditelju Milanu Neškovicu koji iza sebe ima više uspešnih i nagradivanih predstava na scenama eminentnih pozorišta u Srbiji.

"Želja nam je da po uzoru na starijeg brata Kustendorf i ovaj festival ima takmicarski karakter kada su u pitanju studenske produkcije, a da se u revijalnom delu odvijaju vecernje predstave najboljih i najeminentnijih pozorišta regiona i Evrope", izjavio je Neškovic.

Cilj je, prema njegovim recima, da se svi ti mladi ljudi i vec afirmisani autori okupe na jednom mestu i kroz razmenu ideja, mišljenja i iskustava naprave poligon za sopstvenu, ali i buducnost kulture zemalja odakle dolaze.

Na otvaranju festivala bice izvedena zajednicka predstava Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda i UK "Vuk Stefanovic Karadžic" - "Ukalupljivanje - Tragedija loptanja u Srba" Strahinje Madžarevica u režiji Maksima Miloševica.

Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici drugog dana festivala izvešce predstavu "Pleu Strindberg" Fridriha Direnmata u režiji Jovice Pavica.

Publika na Mecavniku pogledace i novu predstavu Atelja 212 - "Deca radosti" Milene Markovic u režiji Snežane Trišic kojom se zatvara "Jesenji pozorišni festival".

Pored predstava, tokom dana bice održana radionica iz pozorišne režije dok ce u vecernjim satima 19. novembra koncert održati bend "Ekstra 5".

Osnivanjem "Jesenjeg pozorišnog festivala", kako navode organizatori, proslavljeni reditelj Emir Kusturica zaokružuje svoju ideju da svako godišnje doba ima jedan festival cime Mecavnik iscrpljuje svoju svrhu okupljanja mladih umetnika.

"Jesenji pozorišni festival", uz zimski "Kustendorf", prolecni Sajam knjiga i letnji muzicki festival "Boljšoj", zatvara godišnji ciklus festivala Emira Kusturice.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE