• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centar za kulturu Vlada Divljan!

Izvor mondo.rs

Ustanova kulture Palilula dobila novo ime! U okviru Festivala autorskog filma, u Centru za kulturu Vlada Divljan gledaćemo premijeru novog dokumentarnog filma Džima Džarmuša!

    Dvadeset drugi Festival autorskog filma (FAF) biće održan u Beogradu od 25. novembra do 3. decembra,  a premijerom novog dokumentarnog filma Džima Džarmuša – "Gimme Danger", jednom od najvećih rokenrol sastava svih vremena The Stooges, proslaviće se i novi naziv Ustanove kulture Palilula koja će se zvati po legendarnom rok muzičaru Vladi Divljanu.

Pre projekcije filma, prisutnima će se obratiti direktor Festivala autorskog filma Igor Stanković, kao i predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić. Premijerno će biti emitovan i insert iz filma Nebeska tema, ostvarenje inspirisano životom i radom legende Vlade Divljana, o kojem će nešto reći i scenarista i reditelj Mladen Matičević.

Film "Gimme danger" daje opširan uvid u ovaj bend, čiji je vodeći vokal Igi Pop. Dolazeći iz En Arbora u Mičigenu, u kome vlada kontrakulturna revolucija, moćan i agresivan rokenrol stil, bend The Stooges ostavio je pečat na muzičkom pejzažu kasnih 1960-ih. Pružajući publici mešavinu roka, bluza, R&B i džeza, bend je postavio temelj za ono što bi se moglo nazvati pankom i alternativnim rokom u decenijama koje su usledile.

U program ovogodišnjeg Festivala autorskog filma uvršćeno je preko 80 filmova, a od toga čak 17 filmskih ostvarenja biće prikazano u prostorijama CK „Vlada Divljan“ u terminima od 18.30h i 20.30h. Detaljan program nalazi se na sajtu festivala faf.rs, a ulaznice za projekcije kupuju se na blagajni Centra za kulturu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE