• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stivijevih "top 13" (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

Navijači Liverpula ovih utakmica uvek će sećati.

"Stivi Dži" više neće igrati profesionalni fudbal.

Ljubimac čuvenog "Kopa" sa Enfilda objavio je 24. novembra 2016. da je, posle godinu dana provedenih u Los Anđeles Galaksiju, došlo vreme da "okači kopačke o klin".

Kao što je dobro poznato, 36-godišnji fudbaler sredine terena je pre odlaska "preko bare" čak 17 godina igrao za Liverpul, u kojem je i ponikao.

Lokalni list "Liverpul Eho" zato je ubrzo po saopštenju Stivena Džerarda da se povlači objavio listu od 13 nezaboravnih utakmica u kojima je kapiten "Redsa" predvodio saigrače na način na koji i dolikuje igraču sa trakom oko ruke, a koju je on u oktobru 2003, protiv Olimpije iz Ljubljane, preuzeo od Samija Hipije, po nalogu trenera Žerara Ulijea.


13. Njukasl - Liverpul 1:5, decembar 2008:

Liverpul je "razbio" Njukasl i "zacementirao" se na vodećoj poziciji. Džerard je bio dvostruki strelac tog dana, ali i učesnik u većini akcija koje su "Crveni" izveli. Pružio je sjajnu partiju, a mogao je da postigne još neki gol... Prvi je dao posle lepe akcije domaćih i povratnog dodavanja, a drugi elegantno prebacivši Šaja Givena.

njukasl
Izvor: YouTube


12. Liverpul - Midlsbro 2:1, avgust 2008:

Pobeda na startu sezone protiv Sanderlenda u gostima (1:0), mogla je da padne u vodu jer je narednog vikenda Midlsbro vodio 1:0 na Enfildu do samo pet minuta pred kraj.

Snažan šut Džejmija Karagera je, uz dosta sreće, doneo izjednačenje Liverpulu, a onda je na scenu stupio kapiten. "Bombom" sa ivice kaznenog, u četvrtom minutu nadoknade, Džerard je doneo pobedu Liverpulu, koji je te sezone imao osam pobeda i dva remija u prvih 10 kola, ali je na kraju bio drugi, iza najvećeg rivala - Mančester junajteda.

midlsbro
Izvor: YouTube


11. Aston Vila - Liverpul 1:2, avgust 2007:

Prva utakmica sezone i debi Fernanda Toresa. Liverpul je poveo autogolom Laursena u 31. minutu, domaćin je izjednačio iz penala u 85, a samo dva minuta kasnije je Džerard zablistao. Postigao je fantastičan pogodak iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, pod prečku.

Liverpul
Izvor: YouTube


10. Vest Hem - Liverpul 1:2, april 2014:

U jeku trke za titulu, "Crveni" su imali neugodno gostovanje na Enfildu. Nisu odigrali posebno dobro, ali je Stiven Džerard još jednim "kapitenskim" izdanjem odveo saigrače do pobede. Realizovao je dva penala, prvo za 1:0, a onda i konačnih 2:1.

Liverpul
Izvor: YouTube


9. Liverpul - Inter 2:0, februar 2008:

Iako su gosti od 30. minuta igrali sa igrače manje zbog isključenja Marka Materacija, Liverpulu je dugo trebalo da slomi otpor Intera u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Konačno, uspeo je Dirk Kajt pet minuta pre kraja, međutim, tih 1:0 mnogi nisu videli kao dovoljnu zalihu za revanš u Milanu.

Da prednost bude duplirana, pobrinuo se Džerard Sjajnim udarcem u 90. minutu.

Liverpul je pobedio i u revanšu, 1:0, a te sezone je stigao do polufinala, u kojem je eliminisan od Čelsija.

Inter
Izvor: YouTube


8. Mančester junajted - Liverpul 1:4, mart 2009:

Najslađe su pobede nad najvećim rivalom, još kad je ubedljiva kao ova i to posle preokreta... Naravno, ponovo je Džerard "vukao" tim. Iznudio je i realizovao penal za 1:1, a nešto kasnije uspeo je da natera Nemanju Vidića da ga obori kao poslednji igrač odbrane i dobije crveni karton. Posle toga je usledio "potop" Junajteda.

Liverpul
Izvor: YouTube


7. Liverpul - Napoli 3:1, novembar 2010:

Stiven Džerard je ovu utakmicu grupne faze Lige Evrope počeo na klupu za rezerve. Napoli je na poluvremenu vodio 1:0, a onda je po povratku sa odmora na teren istrčao kapiten. Het-trikom je doneo preokret i lansirao Liverpul na vodeću poziciju u grupi.

Napoli
Izvor: YouTube


6. Liverpul - Real Madrid 4:0, mart 2009:

Posle 1:0 u Madridu za Liverpul, teško je bilo predvideti šta će se dogoditi u revanšu na Enfildu. Sigurno je da su domaći navijači očekivali prolaz svog tima u četvrtfinale Lige šampiona, ali teško da je bilo mnogo njih koji su verovali u ovako ubedljivu pobedu nad jednim od najvećih evropskih klubova.

Džerard je bio dvostruki strelac, prvo iz penala za 2:0, a onda iz lepe akcije u 47. minutu za 3:0, što je definitivno potopilo nade gostiju.

Real
Izvor: YouTube


5. Mančester junajted - Liverpul 0:3, mart 2014:

Još jedan veliki derbi engleskog fudbala u kojem je Nemanja Vidić dobio crveni karton, a Stiven Džerard bio u centru pažnje. Ovaj put naš bivši reprezentativac nije isključen zaslugom kapitena Liverpula, već se Džerard našao u centru pažnje zbog dva gola iz penala, a šutirao je i treći, ali je stativa bila De Hein saveznik.

Liverpul
Izvor: YouTube


4. Liverpul - Everton 3:0, mart 2012:

U ovaj gradski derbi Liverpul je ušao posle tri uzastopna poraza i sa samo dve pobede u prethodnih 11 utakmica. Bio je to, ipak, Džerardov 400. nastup za klup i rešio je da ga obeleži kako dolikuje.

Upisao je het-trik, prvi još od 1935. u duelima Liverpula i Evertona.

Everton
Izvor: YouTube


3. Liverpul - Olimpijakos 3:1, decembar 2004:

Gosti su vodili 1:0 na poluvremenu u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona i Liverpulu su bila potrebna tri gola da bi preskočio grčki klub i sa drugog mesta prošao u osminu finala. Čudo se dogodilo!

Floran Sinama Pongol u 47, pa Nil Melor u 80. i onda "Stivi Dži" u 86. minutu. Gol koji se i danas vrti na TV špicama i koji je jedan do nadražih navijačima Liverpula.

Olimpijakos
Izvor: YouTube


2. Istanbul 2005:

Treba li posebno pisati o finalu Lige šampiona za sezonu 2004/05. i ludoj istanbulskoj noći?

Milan je vodio 3:0 na poluvremenu, Liverpul uspeo da izjednači, a onda i pobedi boljim izvođenjem penala. Bila je to jedna od najneverovatnijih utakmica u istoriji fudbala i jedna od najvećih pobeda ikada.

Džerard je svemu tome doprineo golom glavom u 54. minutu, kojim je potpalio samopouzdanje saigračima, a zatim, posle gola Vladimira Šmicera, i iznuđenim penalom u 59, koji je Ćabi Alonso pretvorio u pogodak za 3:3.

Milan
Izvor: YouTube


1. Finale FA kupa 2006:

Nema sumnje da je titula prvaka Evrope iz 2005. najznačajnija u Džerardovoj karijeri, ali finalna utakmica engleskog FA kupa godinu dana kasnije je, ipak, nešto posebno.

Utakmica protiv Vest Hema bila je jedna od najboljih koje je odigrao Stiven Džerard.

"Čekićari" su vodili 2:0, pa 3:2, a onda je Stiven Džerard svojom drugom "bombom" u utakmici, ovaj put sa duplo veće udaljenosti nego za 2:2, u 91. minutu doneo produžetke svom timu. Kasnije je bio precizan i u penal seriji, kojom je njegov tim došao do trofeja.

Vest Hem
Izvor: YouTube

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Munze

A celzi? Hahaahaha

Strucnjak

Nikada ti necu oprostiti ono sto si se okliznuo protiv Celzija, znam da bi i ti sve ove golove menjao samo da mozes da vratis taj trenutak!! 😔

Labud

Forsiraju ga englezi zato sto je Englez,ostavite ljubav prema liverpulu sa strane,vezni igrac je piksi,iniesta,zidan daleko je on miljama.cim su otisle stare kajle iz liverpula oni kidaju,stiven je slozicete se prosecan vezni igrac

Najnovije

Kolumnisti