• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko smo prosečno zaradili u oktobru

Izvor MONDO/Agencije

Prosečna neto plata isplaćena u Srbiji u oktobru 2016. iznosila je 45.281 dinara, i realno je manja za 3,4 odsto, a nominalno za 2,7 procenata nego u prethodnom mesecu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U odnosu na isti mesec prošle godine, prosečna oktobarska neto plata bila je nominalno veća za 2,6 a realno veća za 1,1 odsto.

Prosečna oktobarska bruto zarada, u iznosu od 62.414 dinara, takođe je bila nominalno manja za 2,7 odsto i realno manja za 3,4 procenta u poređenju sa septembrom.

Kod Hrvata plata samo duplo veća

Na godišnjem nivou, oktobarska prosečna bruto zarada zabeležila je nominalno rast za 2,7 odsto, dok je realno bila veća za 1,2 procenta.

Od janaura do kraja oktobra, prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji je veća za 3,7 odsto nominalno, odnosno za 2,7 procenta realno u odnosu na uporedni lanjski period.

Prosečna bruto plata u posmatranih 10 meseci nominalno je bila veća za 3,8 a realno za 2,8 odsto na godišnjem nivou, prema podacima RZS.

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ka

Mi kod Peconija obicni radnici opet kaznjeni dok nam direktori vrlo vesto sami sebi namestaju ogromne plate!!! Oni sa 120 ,nakuckaju sebi jos 40,50 hiljada a nama uzmu 5,6 hiljada mesecno.

Uzicanka

Lako i jednostavno:kod privatnika se uglavnom radi za minimalac,istina neki placaju i malo vise.Uglavnom kod nas neke industrije nema,zivimo od trgovine te tako svi trgovci primaju minimalac.U obrazovanju ne nastavnicko osoblje-takodje.U zdravstvu ne medicinsko osoblje-takodje.Zena u Srbiji ima vise,manje su placene od muskaraca.Dobrom platom mogu da se pohvale politicari,advokati i svi oni koji su na grbaci naroda i nista ne rade.Rezime:veliki broj prima minimalac,ovih ima manje ali primaju astronomske plate-prosek jeste ovaj koji su naveli.Ali bilo bi zanimljivo objaviti statistiku koji procenat ljudi radi za minimalac,koliko stvarno za ovaj prosek a koliko daleko vise od njega.I to poturiti vladi i premijeru pod nos,da vide sta su uradili kad su"povecavali"minimalac.

grobar

Koliko mozemo da zaradimo kad nas nas dragi premijer reklamira po svetu kao vrednu i jeftinu radnu snagu, rodjeni narod eksploatise kao belo roblje, cudi me da je i 45 000 prosek, verovatno je samo drzavni sektor u pitanju.

special image