• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIJAT ULAŽE 250 mil € - ali u Poljsku

Izvor Tanjug

Automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) će proizvoditi dva nova benzinska motora na istoku Evrope. Nažalost, ne radi se o Kragujevcu, gde samo sklapa model "500 l", već o fabrici u Poljskoj.

 Fijat Krajsler ulaže 250 miliona evra u projekat u Poljskoj Izvor: MONDO/Petar Stojanović
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

FCA će nove motore praviti u svojoj fabrici u gradu Bjelsko-Bjala, na jugu Poljske, u sklopu investicije koja je okarakterisana kao potvrda Fijatove posvećenosti razvoju poslovanja u toj zemlji.

Poljski vicepremijer Mateuš Moravjecki je, u izjavi za poljsku novinsku agenciju PAP, rekao da će FCA investirati do 250 miliona evra u taj projekat i otvoriti više stotina novih radnih mesta, prenosi agencija Rojers.

U FCA su odbili da komentarišu broj radnih mesta koja će biti otvorena, niti su želeli da preciziraju vrednost ulaganja u tu fabriku, u kojoj će početi sa proizvodnjom trocilindričnog 1,0-litarskog motora i četvorocilindričnog 1,3-litarskog motora u 2018. godini.

"Ove male, ali moćne jedinice, karakteriše najveći obrtni momenat u tom segmentu, niska potrošnja benzina i manja emisija ugljen-dioksida", navodi se u saopštenju FCA, i dodaje da će pomenuti motori biti u skladu sa postojećim i budućim standardima EU o emisiji štetnih gasova.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

keja

Prvi puta kada sam se vozio kroz Vojvodinu 1991 i vidio veliki voćnjak a u njemu fabriku Fructal, sve mi je bilo jasno...

fićko

...pitanje je šta će se sve događati sa autoindustrijom u svetu...vidimo da prodaja auta u evropi stagnira a pogotovo manjih vozila koja nisu dovoljno isplativa i pored jeftine radne snage...prodaja najbolje ide u sad-u i kini koja je najjača pijaca...i situacija je neizvesna zavisno od trgovinskih odnosa ove dve zemlje kao i cena nafte i ekonomske stabilnosti najjačih ekonomija sveta...

Zile

A gde su nasi milioneri da se udruze sa nekoliko stotina miliona pa da prave nase automobile .pa bi se naslo i kooperanata kod nas i eto pokrenute industrije.Miskovic,Kostic,i ostali bar njih desetak.ovako radimo za male pare a ptofit odnose stranci

special image