mondo.rs,MONDO/Agencije

Razočarani Vanja Grbić NAPUŠTA srpsku odbojku!

Proslavljeni odbojkaš rekao posle neuspele kandidature za predsednika OKS da napušta srpsku odbojku, a poziv Zorana Gajića na "jutarnju kaficu" nazvao licemernim.

Razočarani Vanja Grbić NAPUŠTA srpsku odbojku! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Zoran Gajić je novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

U borbi za čelno mesto pobedio je Vladimira Grbića.
Gajića je podržalo 26 delegata, 16 je glasalo za njegovog protivkandidata Vladimira ;Grbića, četiri su bila uzdržana, a dva nisu glasala.

Zoran Gajić je pozvao Vladimira Grbića da u ponedeljak u Savezu zajedno popiju prvu jutarnju kafu, a Grbić, koji je prethodnih osam godina bio potpredsednik OSS, taj poziv je nazvao licemernim.

"Sinoć sam ragovarao sa Gajićem i jasno mu rekao stav. Vrlo je licemerno da me neko zove na kafu kada zna moj stav", rekao je Grbić.

Prema njegovim rečima, ono što se dešavalo poslednjih 25 dana "najmanje je bila odbojka" i pritisci koji su vršeni nisu iz tog sveta. Takođe, smeta mu to što je Gajić aktuelni trener ekipe Rabita Baku u Azerbejdžanu.

"Ja sam čovek odbojke i držaću se toga. Neko ko je sa aktivnim ugovorom u Azerbejdžanu ne može virtuelno da vodi savez iz inostranstva, ne postoji nijedna federacija koja to može. Svoj stav sam rekao jasno. Ovo što se desilo smatram dekredibilitetom svega što sam uradio do sada u odbojci, onoga što sam pokazao, a vama nikome ništa ne zameram. Vodite se odbojkom, ja sam završio sa srpskom odbojkom. Izlazim", kazao je Grbić.

Skupštini je prisustvovalo 48 od 50 delegata. Na sednici je pokrenuta rasprava vezana za izbor novog delegata Skupštine, koji će zameniti Golijanina.

Pojedini su tvrdili da bi se time, na predlog Odbojkaškog saveza Beograda, prekršio Statut jer Golijanin nije formalno razrešen sa mesta delegata, već samo sa mesta prvog čoveka OSS-a.

Potom se glasalo za razrešenje Golijanina, koji nije bio prisutan na sednici, a predlog za njegovu smenu sa mesta delegata nije usvojen.

Povezano

Sve vesti