• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinci ih obožavaju!

Izvor MONDO/Agencije

Znate li gde će narednih dana biti omiljene lutke vaše dece?

47. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije održace se od 29. novembra do 01. decembra u Beogradu. Ovogodišnji domacin je Malo pozorište "Duško Radovic", a predstave ce se izvoditi i u Pozorištu lutaka "Pinokio".

Manifestacija Susreti profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije imaju znacaj za ovu vrstu umetnosti, kao što Sterijino pozorje ima za dramska pozorišta za odrasle. Susreti su nastali kao potreba da se kroz stalni festival podstice i unapreduje lutkarstvo u Srbiji, a prerastao je u neprekidni podsticaj savremenog domaceg lutkarskog stvaralaštva i vrhunskog izvodackog kvaliteta.

Festival je takmicarskog karaktera, a strucni žiri dodeljuje sedam glumackih nagrada, nagradu za najbolju kreaciju lutaka i scenografije, nagradu za najbolju muziku, nagradu za najbolju režiju, i Gran pri festivala. Strucni žiri je sacinjen od najboljih u svojoj profesiji te su svoje mesto zaslužili profesor Nacionalne akademije za filmsku i pozorišnu umetnost iz Bugarske Slavco Malenov, teatrolog i v.d. upravnik Srpskog narodnog pozorišta prof. dr Zoran Ðeric i reditelj i kostimograf Boris Cakširan. Pored glavnog žirija, postojace i deciji žiri koji ce dodeliti nagrade u kategorijama "najglasnijeg aplauza", "lutkarske carolije" i "naj, naj" predstave.

Na ovogodišnjem festivalu, publika ce imati priliku da vidi deset predstava. Pored domacina, Beograda, medu ucesnicima su i pozorišta iz Novog Sada, Zrenjanina, Kragujevca, Subotice, Niša i Banja Luke. U okviru "47. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije" organizuju se i radionice za decu, retrospektivna izložba fotografija "Festival u fokusu", promocije izdanja posvecenih lutkarstvu, dok ce u foajeu Pozorišta lutaka "Pinokio" biti prikazana izložba lutaka studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Predstava "Kameni cvet" na sceni Malog pozorišta "Duško Radovic" otvorice ovogodišnje Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. Radena je po tekstu Mile Mašovic-Nikolic, a u režiji Nikite Milivojevica. Glumci u predstavi su mladi i talentovani umetnici sa iskustvom u pozorištu, Jovo Maksic, Ivana Adžic, Alek Rodic, Petar Strugar, Dušica Sinobad, Goran Balancevic, Marijana Petrovic i Vladislava Ðordevic.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE