BEZ Fotošopa: Slavne dame u "Pireli" kalendaru

Autor:

Poznate dame fotkale su se za novi "Pireli" kalendar, a njihove fotografije neće biri "sređivane".

0
A- A A+

"Pireli" kalendar za 2017. godinu je "rat" protiv perfekcionizma i kulture opsednute Fotošopom!

Holivudske glumice Helen Miren, Kejt Vinslet, Uma Turman, Nikol Kidman, Džesika Čestejn, Penelope Kruz, Lupita Njong'o, Šarlot Rempling, Runi Mara, Džulijen Mur, Alisija Vikander, Lea Sejdu, Robin Rajt i Žang Ziji zvezde su novog, posebnog kalendara.

Ako se pitate zašto je ovaj kalendar toliko poseban, zato što će u njemu biti prikazani portreti slavnih glumica onakvih kakve jesu - bez Fotošopa i ulepšavanja!

"Cilj kalendara je da prikaže stvarne žene, a ne ono što svakodnevno gledate u magazinima", rekao je Piter Lindberg, fotograf koji je radio fotke za kalendar.

Lindberg kaže da je za snimanje fotki namerno odabrao ove dame koje su se pojavljivale u mnogim reklamama.

"Znate kako izgledaju njihove retuširane fotografije, zato je tako moćno kada vidite kako one stvarno izgledaju".

Na fotografijama se, između ostalog, u krupnom planu vide šake Kejt Vinslet, što je "protest protiv pritiska koje društvo vrši na žene da izgledaju što mlađe".

"Pitala sam Pitera da fotografiše moje šake jer sada kada imam 40 godina, vidim koliko se razlikuju u odnosu na period kada sam imala 30 ili 20 i volim to da vidim", rekla je Kejt Vinslet.

"Ne želim da ljudi menjaju to kako izgledam. Konstantno pokušavaju da učine da izgledamo kao 'mekša' verzija četrdesetogodišnjakinje ili mlađa, svežija verzija pedesetogodišnjakinje. Zar nije u redu imati 40, 50, 60 godina?"

Glumica Uma Turman pohvalila je Lindbergovu nameru da "oslobodi žene lažnih standarda".

Ona dodaje da ove fotografije šalju važnu poruku mlađoj generaciji i da želi da njena deca "vide da njihova majka stari i da uživa u tome".

Lindber smatra da se retuširanjem uklanja "iskustvo" sa lica žena i kreira se neodrživi standard lepote.

Cilj ovog kalendara koji nosi naziv "Emotivno" je da se pobuni protiv lažnih standarda lepote i "podseti ljude šta je zapravo lepota".

U videu pogledajte neke kadrove sa snimanja kalendara:

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava

Sve vesti