U Banjaluci obeležen Međunarodni dan svinjokolja

Autor:

Da, da, dobro ste pročitali - Međunarodni dan svinjokolja ne samo da postoji, nego se, sada već tradicionalno, obeležava u gradu na Vrbasu.

U Banjaluci obeležen Međunarodni dan svinjokolja Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovaj čudni i bizarni "praznik" osmislili su članovi AKT-a Alija Sirotanović, a "proslavili" smo ga zajedno u ponedeljak uveče u banjalučkom Domu omladine. Uz čvarke i smeh.

Ne, ne šalimo se, u foajeu Doma omladine, pre početka predstave, publika je domaćinski počašćena omiljenim "svinjskim novembarskim poslasticama".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE


Predstava je trajala više od dva časa, sala je bila puna (čak i većina pomoćnih sjedišta), a Dule, Igor i Mirkan su, što bi rekli mladi - izdominirali. Red skečeva, red improvizacije, red pesme, sve začinjeno satirom i gromoglasnim smehom.


Hajde što smo se mi smejali, red je, publika smo, ali smejali su se i komičari jedni drugima, a i sami sebi. Smejali smo se zajedno domaćim običajima, pojavama, apsurdima i dešavanjima iz svakodnevice, smejali smo se toliko da smo zaboravili ko je tu "šurač", a ko je "prao drob", ko smo mi i zašto smo tu.

Uspjli smo i da zabeležimo nekoliko skečeva. To što se snimak trese nema veze s kvalitetom kamere, nego smo se tresli od smeha :)

Izvor: YouTube, mondo.ba


Da ne dužimo, važno je da zapamtite sledeće - nastupi "Sirotanovića" su bolji od rakije, efikasniji od tableta za smirenje i zabavniji od bilo čega što ima na televiziji. Kada vidite najavu da gostuju negde u blizini - nikako ne propustite da ih vidite. Ako ništa drugo, dobri su za zdravlje.

(tekst, foto i video: Vesna Kerkez, www.mondo.ba)

Sve vesti