Ko će biti direktor Filharmonije?

Autor:

Na javni konkurs prijavili se raniji direktor i ministar kulture Ivan Tasovac, kao i flautista i profesor FMU Ljubiša Jovanović.

0
A- A A+
Ivan Tasovac Foto: MONDO/Petar Stojanović Ivan Tasovac

  Dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije a potonji ministar kulture, pijanista Ivan Tasovac ponovo konkuriše za ovu poziciju. Na javni konkurs za izbor direktora Filharmonije, koji je raspisan 10. novembra, uz Tasovčevu, stigla je i prijava renomiranog flautiste i profesora FMU Ljubiše Jovanovića, pišu "Večernje novosti".

Upravni odbor BF u utorak je na sednici otvorio prijave i, uvidom u dokumentaciju, konstatovao da su kandidati podneli sve potrebne dokumente, te da ispunjavanju formalno-pravne uslove konkursa.

Predloženi programi dva kandidata biće, kao i ranije, objavljeni na internet-adresi Beogradske filharmonije bez potpisa, kako bi zaposleni i javnost u njih imali uvid. Zaposleni u BF će imati prilike da se izjasne o predloženim programima rada i razvoja ustanove.

Upravni odbor će obaviti razgovore sa kandidatima i u roku od 30 dana od dana završetka javnog konkursa dostaviti resornom Ministarstvu obrazloženi predlog liste kandidata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.Sve vesti