Umesto slike sa ultrazvuka...

Autor:

Svi roditelji fotografišu bebu čim se rodi kako bi im ostala uspomena na taj prvi dan života mališana, a sada neki imaju i fotografije dana začeća.

0
A- A A+

  Naime, klinike za vantelesnu oplodnju koriste tehniku "embrioskop", pomoću koje dobijaju sliku oplođenog embriona.

Oni to rade kako bi mogli da odaberu najzdraviji embrion za transplantaciju, ali roditelji će uskoro moći od klinika (ukoliko to žele) da dobiju fotografiju ebriona kako bi je pridružili porodičnom albumu.

To je na neki način lepa uspomena, ali nije neki prizor jer, "nestručnom" oku su svi embrioni isti. Ali, ipak je fascinantno jer znate da je to trenutak začetka novog života...

Ipak, mnogi roditelji žele tu fotografiju jer ona prikazuje život bebe najranije moguće, čak i pre nego što možete videti bebu na ultrazvučnom snimku.

Klinike će zato omogućiti budućim roditeljima da se uloguju na servis kojim će moći da prate razvoj embriona dok je još uvek u laboratoriji.

Izvor: YouTube

"Tehnologija nam je omogućila da vidimo fotografije od prvih nekoliko dana nakon začeća, tako da roditelji mogu da sačuvaju uspomenu od bukvalno prvog dana života svog deteta, dok su još uvek u laboratoriji", kaže profesor Čarls Kingslend iz Centra za vantelesnu oplodnju u Liverpulu.

Dr Vanda Džordžajedis kaže da sve više roditelja traži da vidi fotografije embriona.

"Mi šaljemo link svojim pacijentima, putem kojeg mogu da gledaju 'dilm' direktno iz inkubatora u kojem počinje proces oplodnje. Jedan par je to čak gledao zajedno sa svojim prijateljima", kaže ona.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zdravlja, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti