Šta uvučene bradavice govore o zdravlju

Autor:

Bradavice mogu da izgledaju različito: da budu svetle, tamne, male, velike, istaknute ili uvučene. Ali, šta uvučene bradavice govore o zdravlju?

0
A- A A+

  Uvučene bradavice su posledica izraslina ispod bradavice, koje kožu vezuju za tkivo. To nije nikakva retkost - između 10 i 20 odsto žena ima ravne ili uvučene bradavice. Kod nekih od njih, stimulacijom ili promenom temperature bradavice mogu privremeno da se "izvuku".

Ukoliko od rođenja imat uvučene bradavice, ne brinite, to ne utiče na vaše zdravlje. Takođe, žene koje imaju ovakve bradavice mogu normalno da doje bebe.

Međutim, ako jedna ili obe bradavice naglo u nekom trenutku postanu ravne ili uvučene, trebalo bi da posetite lekara. Jer, ovakve promene na bradavicama mogu da budu normalne, ali takođe mogu da ukazuju na bolesti, uključujući rad dojke i redak oblik raka koji zahvata bradavicu i areolu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zdravlja, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti