Premijer: Neću predsednika koji zvoca

Premijer Aleksandar Vučić kaže da će predsednički izbori biti opredeljivanje za put kojim će Srbija ići u budućnosti.

185
A- A A+

"Hoćemo li u žabokrečinu i nelegalne privatizacije ili možda u vraćanje u vreme sukoba sa svima? Ne daje se vlast prema simpatijama, prema tome da li je neko nekome sladak već da li može budućnost da kreira, da li su vredni i odgovorni", rekao je Vučić.

Kako kaže, ukoliko pobede "oni koji su već pobedili - Janković, Jeremić, Šešelj - to će imati značajne posledice za budućnost".

"To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio", rekao je Vučić.

Ponovio je da za njega kohabitacija ne dolazi u obzir, da bi to bilo loše rešenje:

"To bi značilo da bi Srbija imala predsednika koji bi sedeo dok vlada radi. On bi svakog dana nešto zvocao, kritikovao one što rade svakog dana, imao sva prava i nikakve obaveze", objasnio je predsednik vlade.

"Šta su uradili ti koji kritikuju ništa?", zapitao je i dodao da u takvom haosu, u slučaju kohabitacije, te u mrcvarenju zemlje on neće da učestvuje.

SPREMNI SMO ZA JAČU BORBU, MNOGO JE PROTIVNIKA

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vršcu sa građanima koji su ga sačekali ispred fabrike i poručio da su pred nama veliki izazovi, ali da Srbiji polako i sigurno ide na bolje.

"Budite spremni da se borimo jako i jače, jer ćemo imati više protivnika nego ikada, ujedinjenih u mržnji prema nama, ujedinjenih u želji da Srbiju vrate nazad, da je vrate u pljačkaške privatizacije, u vreme kada su oni mogli da otimaju i da budu bogati, a da sirotinje bude svuda oko njih", upozorio je Vučić i zaključio:

"Borićemo se protiv njih i uveren sam da, ako budemo dovoljno jedinstveni, ako mi budemo dovoljno hrabri i uporni, da ćemo ih ubedljivo pobediti".

Povećavaćemo svake godine i plate i penzije, ukoliko budemo vredni, marljivi, ali naravno, biće mnogo onih i iznutra i spolja koji će hteti da ruše našu zemlju, naveo je premijer i poručio:

"Zato mi moramo da budemo spremni, moramo da sačuvamo otadžbinu, da je odbranimo u svakom trenutku i da pokažemo svima da ih se ni najmanje ne plašimo".

Naše je, kako je rekao, da sačuvamo mir, stabilnost i da se borimo za svoju zemlju.

Posebno je zahvalio građanima, penzionerima i svim mladim ljudima koji su prihvatilio teske reforme, uz obećanje da će vlada učiniti sve da se smanji ezaposlenost, a da se svi zajedno ubuduće poštenjem i odgovorno borimo za drugačiju i bolju Srbiju.

Vučić je u Vršcu boravio povodom obeležavanja 10 godina poslovanja Hemofarma u okviru nemačke Štade.

Vučića je ispred Hemofarma dočekalo oko 3.000 građana.

Sve vesti