Sautgejt, za stalno!

Autor:

Fudbalska asocijacija Engleske odlučila da je Garet Sautgejt "položio" i ponudili su mu ugovor na četiri godine. Naravno, prihvatio je!

Engleska je završila potragu za selektorom!

FA je odlučio da je dosadašnji v.d. selektora Garet Sautgejt opravdao očekivanja u prethodnih nekoliko mečeva, kada je prihvatio izazov i seo na "vruću klupu" ove reprezentacije kao zamena za brzo smenjenog Sema Alerdajsa (korupcija), te su stoga odlučili da mu ponude "stalno zaposlenje".

Garet Sautgejt (46) je potpisao ugovor na četiri godine i pokušaće da Englesku odvede na naredno Svetsko prvenstvo u Rusiji, što se podrazumeva, ali i da ostvari bolji rezultat od svojih prethodnika!

On je "Gordi albion" vodio u prethodna četiri meča i upisao dve pobede i dva remija.

Geret Sautgejt za MONDO: Vidić pre IvanovićaSautgejt je bio odličan fudbaler, nastupao je za Kristal Palas, Aston Vilu i Midlsbro, a devet godina je bio standardan reprezentativac svoje zemlje. Nakon penzionisanja radio je kao menadžer Boroa, da bi od 2013. godine bio selektor mlade reprezentacije Engleske.

Međutim, kada se Sem Alerdajs našao u centru skandala zbog "savetovanja" menadžera kako da zaobiđu pravila prilikom transfera igrača, zbog čega je smenjen, Garet Sautgejt je izabran kao privremeno rešenje koje se na kraju nametnulo i kao konačno.

O mnogo kandidata se u međuvremenu spekulisalo, čak je i Arsen Venger bio potencijalna "meta" Engleza, ali je izbor na kraju pao na mladog stručnjaka.


"Ponosan sam što sam postao selektor Engleske. Naravno, svestan sam da je dobijanje posla jedna stvar, a da je druga obavljati ga dobro. To želim da uradim. Uživao sam radeći sa fudbalerima u prethodne četiri utakmice i mislim da ima potencijala. Daću sve od sebe da narod ove zemlje ima reprezentaciju na koju je ponosan!", poručio je Sautgejt po stupanju na dužnost.

Prvu utakmicu kao stalni selektor će imati u prijateljskom meču sa Nemačkom u martu.

Tagovi:
Sve vesti