Evo ko je HUMANI mladić iz busa (VIDEO)

Autor:

O mladiću koji je poklonio patike ženi koja, zajedno s decom, živi od milostinje sugrađana u gradskom prevozu, priča cela Srbija. U sledećim redovima pročitajte šta kaže ovaj momak.

20
A- A A+

On je Rade Jovanović i ima 20 godina, sa porodicom živi kao podstanar, od 2014.kada mu je u Obrenovcu voda odnela dom, koji takođe nije bio njegov.

Kada sam je video bosu, neke emocije su proradile u meni i rekao sam sebi da moram, da imam ogromnu želju da joj pomognem u smislu da nađem neku obuću da ima da obuje, da joj ne bude hladno. Na poslu sam imao neke stare patike koje sam poneo i tih par dana dok je nisam sreo ponovo, ja sam nosio u rancu te patike", rekao je za RTS Rade Jovanović.

Mladić iz busa o kom bruji Beograd (VIDEO)

Za razliku od ostalih putnika koji su, kaže, samo posmatrali šta se dešava, Danijela je reagovala kako se i nadao.

"Ona je bila oduševljena, oči su joj se caklile i zaista to nešto moje malo njoj je predstavljalo ceo svet. Ona je unutra mnogo čistija od nekih lažnih ljudi, koji mirišu veštački spolja. To mi je zaista drago, jer kako god ona izgledala, ona je zaista duša od osobe. Jer svi smo mi ljudi, ali je retko ko čovek", kaže ovaj mladić.

Pogledajte još jednom snimak iz autobusa.

Izvor: youtube

Kakva je Danijela, Rade je saznao razgovarajući s njom i pre nego što joj je poklonio patike. Kakav je Rade, sada znamo svi.

"Jako sam ponosna kao sestra i zaista mi je drago što imam takvog brata. Znači mi mnogo zaista i želela bih da poručim ljudima: probudite se već jednom", kaže Radetova sestra Nada Jovanović.

Zbog životnih okolnosti, Rade je napustio srednju školu. Završava je vanredno jer radi da bi, kaže, jednog dana mogao da upiše frizersku akademiju, o kojoj sanja.

Sve vesti