Barseloneta stroga za Partizanov "vrtić"

Autor:

Crno-beli su porazom startovali u Ligi šampiona. Barseloneta prejaka za srpskog prvaka - 12:5.

Barseloneta stroga za Partizanov "vrtić" Foto: MN Press

Partizan u prvom ovosezonskom meču na evropskoj sceni doživeo poraz!

Šampion Evrope iz 2014. Barseloneta je u prvom kolu B grupe Lige šampiona na svom bazenu opravdala ulogu favorita i pobedila mladi  sastav Partizana sa 12:5 (5:1, 3:1, 1:1, 3:2).

Iskusnija i fizički jača domaća ekipa je ključnu prednost stekla u prvom poluvremenu. Znali su domaći da kazne svaku grešku crno-belih, u nekoliko navrata pokazali da im je kontranapad jedno od najudarnijih oružja. S druge strane mladi crno-beli sastav je teško izlazio na kraj sa dubokom odbranom domaćih i uglavnom pokušavao šutevima iz velike daljine.

Meč je imao sličan tok kao i susret sa Jugom u Dubrovniku, koji su crno-beli ubedljivo izgubili takođe zbog lošeg prvog poluvremena. 

"Barseloneta je, ipak jača od nas,  bila  je favorit, a tok meča je odredio naš loš početak. Neke elemente u napadu nismo odradili kako treba,dozvolili smo Barseloneti da iz kontranapada stvara šanse, koje je znala i da iskoristi i brzo stekne četiri gola prednosti. U svakom slučaju ovaj meč je, kao i celo učešće u Ligi šampiona, za mlade prvotimce Partizana veliko iskustvo", ocenio je trener Beograđana Zoran Milenković.

BARSELONETA: Lopez Pineido, Famera, S. Rašović 3, Munariz 2, Larumbe, Mingel 4, Bustos, V. Rašović 1, Tahul, Fernandez 1, Maljarah 1, Lozina, Linares. Trener: Martin.

PARTIZAN: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Repanović, Lazić, Toholj, Drašović, Andrejević, Jakšić 3, Radojević 2, Stojanović, M. Janković, Belopavlović. Trener: Milenković.

Sve vesti