Prve pahulje ove jeseni u Beogradu

Autor:

U Beogradu od jutros po koja pahulja. Nije sneg, ali kao da tek što nije. Prognoza za Srbiju: Od -9 stepeni Celzijusa na jugu do 8 stepeni u Loznici.

3
A- A A+
kiša, kišobran, jesen, padavine, pokisao, vreme, pada kiša, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Danas se očekuje naoblačenje i manji porast temperature uz slabe padavine u vidu susnežice i snega ujutru na severu, a tokom dana je moguća i kiša ponegde, saopštio je Meteos.

Malo veća šansa za padavine je na severu i severoistoku Srbije, dok bi u ostalim krajevima veći deo dana bilo suvo.

Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -9°C na jugu do 0°C na severu, a maksimalna od 0°C u Dimitrovgradu, gde je juče palo oko 15 centimetara snega, pa do 8°C u Loznici.

U Beogradu manji porast temperature uz oblačnije vreme i moguću pojavu slabe susnežice i snega ujutru, dok je popodne moguća kratkotrajna kiša.

Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -1°C do 1°C, a maksimalna oko 5°C.

U Srbiji u petak i subotu promenljivo oblačno sa smenom sunčanih i oblačnih intervala i mogućom kratkotrajnom pojavom kiše, a u subotu i kiše i susnežice sa većom šansom na zapadu i severu Srbije.

U nedelju suvo i hladno. U ponedeljak i utorak ujutru mrazevi do -9°C i sunčano u toku dana.

Sve vesti