Peković: Hteo sam da Duletu damo sav novac...

Autor:

"Dule je legenda kluba, bio mi je trener, toliko je igrača i uspeha napravio u Partizanu. Ali, osetio sam da je došlo do neke vrste zasićenja, da je vreme za promenu. Stojim iza svake odluke", rekao je predsednik KK Partizan, Peković.

Peković: Hteo sam da Duletu damo sav novac... Foto: MN Press

Te 2015. godine verovatno nije imao predstavu da će biti ovako teško oporaviti Partizan i vratiti ga gde je najčešće bio u poslednjih 15-ak i više godine, ali uprkos tome u intervjuu za "Večernje novosti" tvrdi da ne odustaje.

"Kada sam došao u klub, ljudi su odmah mislili da ćemo osvojiti ABA ligu, da ćemo se 'tek tako' vratiti u Evroligu. Ali, moramo da budemo trezveni, da se prisetimo kakva je bila situacija, da klub nije imao predsednika, trenera, igrače, teturao se po ivici gašenja. Znamo da put nije kratak, niti lak. Ali, nećemo odustati", rekao je predsednik Košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković za "Novosti".

"Svačiji rad je podložan kritikama, dobronamernim, pa tako i naš. I uvek smo spremni da prihvatimo savet, pomoć. Ali ima i onih koji izjavama, paušalnim mišljenjima, bez ikakvog osnova i 'predznanja' kako klub funkcioniše, samo nanose štetu Partizanu. Trudimo se da se ne obaziremo na to. Ako je neko ko tako priča, želeo stvarno da pomogne, imao je priliku. Nije došao. I dalje ćemo se truditi da svu energiju trošimo kako bismo pomogli Partizanu, a ne na rasprave. Jednostavno, branićemo se, ako uopšte moramo da se branimo, delima. Na kraju godine ćemo sesti i reći šta smo uradili, za koliko smo smanjili dug i na taj način pokazati kako smo radili", rekao je i podvukao:

"Moći ću svakog da pogledam u oči, kao što sam uvek činio".

O finansijama...

"Mnogo puta sam rekao da dugovi neće nestati preko noći. Došao sam da pomognem, dosta sam i lično pomogao, ali nemam čarobni štapić da odjednom sve to nestane. Pa setite se kako je prošle godine kad smo došli bila teška situacija. Uspeli smo da se izborimo. Sada ide na bolje, stabilizovali smo se, vratili smo par velikih sponzora u klub, koji su se ranije povukli. Takođe, jači smo i za nekoliko novih", rekao je i dodao:

"Radimo na dovođenju još njih, što je i naš glavni koncept. Situacija je daleko od idealne, ali Partizan živi, funkcioniše, trudimo se da se igračima isplaćuju redovno plate, krenula je i isplata Radnoj zajednici. Pokazali smo da možemo. Pojedinci nas kritikuju kad se zahvalimo nekome što nam je pomogao. U čemu je problem što smo to uradili? Pa valjda je red da se zahvalimo. Pomozite i vi, reći ćemo 'hvala'".

Jedan od najdužnih i najtežih, ali dugoročno najispravnijih načina oporavka je rad s mladima.

"Napravljene su određene promene, verujem nabolje. Aktivirali smo Džikića i na tom polju, trudimo se da postavimo osnove ne za osvajanje titula u mlađim kategorijama, nego da sutra ti igrači obuku seniorski dres Partizana, što je i osnovni cilj. Bilo je teško pored Zvezde i Mega Leksa privući talente, ali se sada situacija menja. Polako vraćamo poverenje mladih u nas...", rekao je popularni "Pekmen", koji se osvrnuo i na nedavni intervju bivšeg trenera crno-belih Duška Vujoševića koji je govorio o novcu koji mu se duguje.

"Nijednog trenutka nismo bežali od toga da Partizan duguje bivšim igračima, trenerima... Svi dolaze da traže pare uglavnom lično od mene, iako ja nisam bio garant nijednog od tih ugovora. Ali, kao predsednik kluba sam se samim tim prihvatio da nađem rešenje. Nemoguće je 'sad i sve', jer bi onda klub bio ugašen, a svi oni bi ostali onda bez novca. Zato tražim samo malo strpljenja. Ima njih koji to ne razumeju", rekao je i naglasio:

"Lično sam, kada je Dule u pitanju, bio za to da mu se isplati sav novac, da se dogovorimo, jer nikome ne koristi da se povlačimo po sudovima".

O samom Vujoševiću rekao je...

"Dule je legenda kluba, bio mi je trener, toliko je igrača i uspeha napravio u Partizanu. Ali, osetio sam da je došlo do neke vrste zasićenja, da je vreme za promenu. Stojim iza svake odluke, kao što sam stajao iza odluke da kasnije promenimo trenera i angažujemo Džikića, izvanrednog stručnjaka i osobu. Naravno biće uspona i padova, pa to je sastavni deo košarke i svakog sporta. Ali, apsolutno verujemo u Džikića", izjavio je Peković u opširnom intervjuu koji u celosti možete pročitati na portalu "Večernjih novosti".

Sve vesti