Kolašinac prvi zasadio drvo

Autor:

Aktuelni dvoranski vicešampion Evrope želi da u Beogradu osvoji i treću uzastopnu medalju.

Kolašinac prvi zasadio drvo Foto: MN Press

Najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac počeo je drugi deo priprema za predstojeću sezonu, a trenutno mu je u mislima najviše Evropsko prvenstvo u dvorani, čiji će Beograd biti domaćin od 3. do 5. marta.

Dvoranski šampion "starog kontinenta" iz Geteborga 2013. i aktuelni vicešampion iz Praga 2015, trenažni proces će tokom decembra i januara obaviti u Atletskoj dvorani na Banjici.

Tim povodom je u četvrtak upriličen susret Kolašinca i novinara, na kome su i predstavnici "sedme sile" imali priliku da se oprobaju u bacanju kugle.

Osim toga Asmir je postao prvi atletičar koji je zasadio svoje drvo u Drvoredu šampiona. Svoje stablo kasnije će dobiti i drugi naši osvajači medalja na velikim takmičenjima, a Asmirovo se zove Liriodendron tulipifera (Lalino drvo) i može da raste čak do 40 metara, navodi se u saopštenju Atletskog saveza Srbije.

"Imam još oko tri meseca do početka prvenstva Evrope u dvorani i mislim da je to sasvim dovoljno da se pripremim najbolje što mogu. Ne smem da ponovim grešku od prošle sezone, kada sam pogrešno tempirao svoju formu. Sada je sve fokusirano na mart. Za medalju na EP biće potreban hitac od 21 metra", rekao je Kolašinac.

On je pre četiri godine osvojio zlatnu medalju bacivši kuglu 20,62 metra, dok mu je 20,90 pre dve godine bilo dovoljno "samo" za drugo mesto.

Sve vesti