Glina: Zapaljena srpska zastava, gorela i hrvatska

Autor:

Sisačka policija potvrdila da je u Glini,u noći između utorka i srede, ispred sedišta Pododbora Srpskog kulturnog društva Prosveta i Saveta srpske nacionalne manjine u tom mestu, izgorela istaknuta zastava srpske nacionalne manjine.

1
A- A A+
zastava, zastava srbije, na pola koplja, oluja, dan žalosti, beograd, terazije, povorka, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


"Jutarnji list" navodi da je uz nju je izgorela i hrvatska državna zastava, koja je bila istaknuta uz srpsku, dok je treća zastava u nizu, zastava grada Gline, ostala neoštećena.

Navodi se da je zamenik župana Sisačko-moslavačke županije iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman osudio paljenje srpske zastave u Glini i naglasio da ne veruje da će doći do narušavanje odnosa Hrvata i Srba zbog tog incidenta, kao i da očekuje da će hrvatska policija brzo razrešiti ovaj slučaj.

"Jutarnji" ocenjuje da je, "s obzirom da su zastave postavljene na zidu zgrade, na visini od 4,5 metara od tla, teško verovati da ih je zapalio neko sa zemlje".

Zagrebački list tvrdi i da "s obzirom da je na balkonu na istoj adresi gde je i sedište Saveta srpske nacionalne manjine, na trgu dr. Franje Tuđmana 4, u to vreme izbio požar, jer su se od kante sa žarom zapalila drva i stolarija, postoji mogućnost da zastave niko nije namerno zapalio nego da je iskra s požara, kojeg su gasili glinski vatrogasci, zapalila i srpsku i hrvatsku zastavu".

Navodi se i da "Sisačka policijska uprava sprovodi detaljno kriminalističko istraživanje ovog slučaja i ne isključuje mogućnost povezanosti požara na balkonu iste zgrade s paljenjem zastave".

Sve vesti