Kokoškov preuzeo reprezentaciju Gruzije

Pred najmlađeg šefa stručnog štaba jednog tima u istoriji jugoslovenske i srpske košarke, gruzijski nacionalni savez postavio je zadatak da uvede njihov seniorski tim u Diviziju A FIBA Evrope

0
A- A A+

Igor Kokoškov, srpski košarkaški stručnjak, postavljen je za selektora reprezentacije Gruzije.

Pred najmlađeg šefa stručnog štaba jednog tima u istoriji jugoslovenske i srpske košarke, gruzijski nacionalni savez postavio je zadatak da uvede njihov seniorski tim u Diviziju A FIBA Evrope.

Kokoškov trenutno radi kao asistent prvom treneru Detroit Pistonsa, Flipu Sandersu. Još 1995, ovaj Beograđanin sa 24 godine, postavljen je za prvog trenera OKK Beograda i tako postao najmlađi svih vremena.

Uspešnu trenersku karijeru, uglavnom kao asistent, upotpunio je i angažovanjem od strane Željka Obradovića, bivšeg selektora reprezentacije Srbije i Crne Gore na OI u Atini 2004. godine i Eurobasketu 2005. godine u našoj zemlji.

Kada je 2002. godine ušao u stručni štab Los Anđeles Klipersa postao je prvi neamerički trener u istoriji NBA lige. Od tada redovno se pojavljuje kao instruktor na kampovima "Košarka bez granica", ali i na košarkaškim klinikama u Africi i Evropi.

Kokoškov će moći da računa na usluge dvojice NBA igrača Zaze Pačulije i Manučara Markoišvilija, kao i na nekolicinu solidnih igrača raznih evropskih klubova, kakav je Vladimer Boisa.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti