Risović: Protiv Slovenije prvo i najteže

Autor:

Najbolje srpske rukometašice privode kraju pripreme za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, koje počinje u nedelju.

Risović: Protiv Slovenije prvo i najteže Foto: MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije još dva dana će boraviti u Vrnjačkoj Banji, a onda sledi put za Švedsku, gde će u nedelju od 15.15 časova igrati ključni meč protiv Slovenije.

U drugu fazu plasiraće se tri od četiri selekcije iz svake grupe. U našoj su Španija i Švedska, kao osvajači medalja sa prethodnog EP, a Šveđanke i kao domaćini, izraziti favoriti.

"Primarni cilj je da prođemo grupu, to jest, da pobedimo Sloveniju u tom uvodnom meču, koji je najteži na svakom prvenstvu. Pobeda na startu bi zbacila pritisak, igrale bismo rasterećeno i onako kako znamo. U takvim okolnostima, mogle bi da uzmemo još koji bod, što je važno jer znamo da se rezultati iz grupe prenose dalje", rekla je za sajt Rukometnog saveza Srbije Jovana Risović, prvi golman našeg nacionalnog tima.

Debitovala je u "A" reprezentaciji na EP 2012. godine, kao najbolja juniorka planete u generaciji 1992/93.

Učestvovala je u osvajanju srebra na Svetskom prvenstvu 2013, ali i u neuspesima na EP 2014. u Hrvatskoj i na SP 2015. u Danskoj. Iako mlada, svakako je među najiskusnijima u ovoj selekciji, koju sa mnogo entuzijazma vodi Dragica Đurić, nekada najbolji golman sveta.

"Osećaj pred takmičenje je jako pozitivan, ovo EP nam je još od letos bilo u podsvesti. Dobro smo raspoložene, imamo kvalitet i možemo da iznenadimo, samo nas iščekivanje 'ubija'. Jedva čekamo da počne turnir".

Risović je dodala da optimizam crpi iz činjenice da su mnoge naše igračice vodeće u svojim klubovima i da iskustvo koje postoji u timu, čini "ozbiljnu osnovu da verujemo u trijumf".

Mečevi grupe A igraće se u Stokholmu, u dvorani kapaciteta 8.000 mesta. Posle Slovenije (nedelja, 15.15), Srpkinje će odmeriti snage sa Španijom (utorak, 18.30) i Švedskom (četvrtak, 20.45).

Sve vesti