Srbin pravio "Džek Denijels", "Balantajns"...

Autor:

Kosovska policija otkrila je u opštini Leposavić na severu Kosova nelegalnu fabriku za proizvodnju alkolnih pića i privela jednu osobu.

12
A- A A+


Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je selu Banovići u opštini Leposavić policija, nakon izvršenog pretresa na tri lokacije, otkrila fabriku za neovlašćenu proizvodnju i distribuciju falsifikovanog alkoholnog pića.

Tokom akcije, policija je zaplenila veću količina tog pića i prazne amabalaže i privela osumnjičenog Srbina B.V. iz opštine Leposavić.

"U selu Banovići pronađena je laboratorija, u Lešku je otkriven magacin, dok je pretresom stana u Lešku takođe pronađen dokazni materijal koji će služiti za preduzimanje daljih zakonskih mera," rekao je Bojić.

 Prema njegovim rečima, Tužilac je okvalifikovao slučaj kao krivično delo proizvodnje i stavljanje u promet štetnih prehrambenih proizvoda i krivično delo - nedozvoljena proizvodnja", rekao je Bojić.

U vezi sa ovim slučajem, pripadnici policije su i danas na terenu i preduzimaju dalje zakonske mere, kazao je on.

Tokom pretresa magacina u Lešku pronađena je veća količina alkoholnog pića - raznih vrsta viskija "Džek Denijels", "Balantajns", "Pelinkovac", "Viljamovka", "Dunja", a među fasifikovanim pićem su i vina "Medveđa krv", "Ždrepčeva krv", "Smederevka", pa čak i voda "Odmenjska", etikete za ambalažu i sprave za preradu alkohola.

Sve vesti