Dinamo sprema bombe: Samira i Eduarda

Autor:

Šampion Hrvatske pregovara o povratku svojih nekadašnjih napadača.

1
A- A A+

Dinamo Zagreb naišao je ove sezone na oštru konkurenciju u hrvatskom prvenstvu, pa posle 17 odigranih kola zaostaje za vodećom Rijekom šest bodova.

Rukovodstvo "modrih" ne želi da ispusti dominaciju, utemeljnu sa čak 11 titula u nizu i sprema se da realizuje bombastične transfere ove zime.

Prema pisanju portala index.hr, zagrebački klub mogao bi da vrati dvojicu fudbalera, naturalizovanih Brazilaca, koji su u plavom dresu stekli kontinentalnu afirmaciju.

To su nekadašnji napadač Arsenala, a sadašnji ofanzivac Šahtjora - Eduardo (33), koji je za Dinamo igrao od 2001. do 2007, kao i Samir (29), koji je nosio dres hrvatskog prvaka od 2007. do 2014, pa se selio u španski Hetafe i kineski Hanžu."Već neko vreme spominje se povratak Eduarda Da Silve, kojem ističe ugovor sa Šahtjorom i koji je spreman vratiti se u Dinamo, te se uskoro očekuju pregovori nekad najboljeg strelca HNL-a sa čelnicima zagrebačkog kluba", piše Index.

Ne tako davno, Eduardo i Zdravko Mamić završili su i na sudu zbog komplikovanih ugovornih obaveza, zasnovanih među njima prilikom prvog boravka rođenog Brazilca u Maksimiru.

Kada je u pitanju Samirov povratak, taj posao biće malo teže izvodljiv, jer je i dalje ugovorom vezan za kineski klub.

"Njegov (Samirov) menadžer Andi Bara viđen je na Maksimiru s Kinezima, vlasnicima kluba u kojem nastupa bivši hrvatski reprezentativac. Postoji opcija da Samir i nakon januara bude u Kini, ali on je za Sportske novosti otkrio kako su mu privlačnije opcije povratak u Dinamo ili u rodni Brazil", objašnjeno je.

Osim aktivnog ugovora, prepreka Samirovom povratku mogla bi da bude i njegova velika plata u Hanžuu, gde zarađuje šest miliona evra godišnje! 

Sve vesti