Kjuban traži suspenziju zbog nedosuđenih koraka

Autor:

Vlasnik Dalas Maveriksa šokiran dekoncentracijom sudije Kena Mauera na utakmici Bruklina i Klipersa.

Dve scene sa NBA parketa u sredu su obišle ceo svet - Džej Ar Smit, koji usred igre napušta teren da bi se pozdravio sa rezervnim igračem protivničkog tima, čime doprinosi da Klivlend primi lak koš, odnosno Bojan Bogdanović, koji je naočigled sudija napravio očigledne greške u vođenju lopte, ali je akcija Bruklina nastavljena kao da je sve bilo u najboljem redu.

Smitov potez tiče se njega i njegove ekipe, ali sudijska nepažnja je problem čitave lige, pa se povodom "slučaja Bogdanović" sa punim pravom oglasio vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban.

On je kao predmet kritike izolovao sudiju utakmice Bruklin Nets - Los Anđeles Klipers, Kena Mauera.

"Suspendujte ga. Pošaljite ga da sudi razvojnu ligu", poručio je uvek orni za diskusiju Kjuban.

"Razumem kada sudije nešto ne vide, zato što se na terenu događa još nešto. Ali, u tom trenutku se nije događalo ništa! To je bila prva ili druga kretnja na utakmici, a on je stajao odmah tu. To je simptom velikog problema".

Kjuban je od ulaska u NBA ligu 2000. godine platio oko dva miliona dolara na ime kazni za komentarisanje suđenja, međutim, u ovoj situaciji nema dileme da je potpuno u pravu.

"Kvalitet suđenja je važan za sve nas. Greške utiču na rezultate i tabelu. Mnoge sudijske odluke su teške, ali nisu sve. Neke greške se događaju samo zbog manjka koncentracije i manjka pažnje, a to je nedopustivo, pogotovo kada je reč o iskusnim sudijama".

Tagovi:
Sve vesti