"Orlići" s Španijom, Portugalom i Makedonijom!

Autor:

Mlada reprezentacija Srbije počeće učešće na U-21 Evropskom prvenstvu duelom protiv vicešampiona Evrope!

"Orlići" s Španijom, Portugalom i Makedonijom! Foto: MN Press


"Orlići" su saznali imena rivala!

Izabranici Tomislava Sivića igraće sledeće godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj protiv dve reprezentacije sa Pirinejskog poluostrva - Španije i Portugala, kao i protiv južnog komšije, debitanta na ovoj smotri - selekcije Makedonije!

U-21 selekcija Srbije žrebana je u Grupu B, a na otvaranju turnira igraće protiv Portugalaca, aktuelnih vicešampiona Evrope. Osim njih, Sivićev tim imaće za rivala i najuspešniju mladu reprezentaciju ove decenije - Španiju, koja je osvajala titulu na evropskim prvenstvima 2011. i 2013. godine.

Prošle godine, u Češkoj, mladi Španci nisu ni igrali jer ih je u baražu izbacila upravo naša reprezentacija!

Na kraju žreba izvučena je i cedulja sa ispisanim imenom Makedonije, čime je debitant na kontinentalnim prvenstvima uvršten u grupu upravo sa našom reprezentacijom!

Evropsko prvenstvo biće igrano u Poljskoj od 16. juna do 30. juna, a plasman u polufinalu obezbediće pobednici grupa i najuspešnija drugoplasirana reprezentacija!

Sastav grupa:

Grupa A: Poljska, Švedska, Slovačka, Engleska
Grupa B: Portugal, SRBIJA, Makedonija, Španija!
Grupa C: Nemačka, Češka, Italija, Danska


NAJAVA:

Mlada reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača rođenih 1. januara 1994. godine i mlađih, zaokružiće sledećeg leta svoj omladinski staž među "orlićima".

Ekipa sastavljena od igrača koji su u Litvaniji osvojili Evropsko prvenstvo za kadete, a na Novom Zelandu i titulu prvaka sveta, u Poljskoj će se od 16. juna, pa najkasnije do 30. juna boriti za kontinentalnu titulu.

Ove večeri, u Krakovu, izabranici Tomislava Sivića saznali su imena rivala na tom takmičenju.

Mlada reprezentacija Srbije žrebana je iz trećeg šešira, iz kojeg je takođe dobila jednog protivnika.

Prvi šešir: Poljska (domaćin), Nemačka, Portugal
Drugi šešir: Engleska, Španija, Danska
Treći šešir: Italija, Švedska, Češka, Srbija, Slovačka, Makedonija

Ako pogledamo učinak u kvalifikacijama, lako zaključujemo da je bilo dobro izbeći Nemce, koji su ostvarili svih deset pobeda na putu ka Poljskoj. U istom šeširu je bio i Portugal, finalista prošlog turnira, a povoljna okolnost i za tu selekciju, kao i za mlade "pancere", je činjenica da će paralelno sa Evropskim prvenstvom biti igran i Kup konfederacija u Rusiji, na koje bi "A" selekcije mogle da "povuku" nekoliko važnih fudbalera iz U-21 uzrasta.

Ekipe su raspoređene u tri grupe, iz kojih će prvoplasirani imati garantovano mesto u polufinalu. Preostalo mesto među četiri najbolje zauzeće najuspešnija drugoplasirana reprezentacija.

Žreb je održan u Krakovu, kuglice će izvlačiti Marek Kozminski, potpredsednik Fudbalskog saveza Poljske, a prvi su bili izvučeni nosioci grupa.

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Poljskoj predvode selektor Sivić, i visoki funkcioner FSS Perica Ognjenović.

Žreb počinje u 18 časova i pratite ga u tekstualnom prenosu na MONDU.

Tagovi:
Sve vesti