Atletiko: "Poštujemo bol. Nema fudbala"

Autor:

Atletiko Mineiro poručio da neće igrati meč poslednjeg kola brazilskog šampionata protiv Šapekoensea

0
A- A A+

Prema kalendaru brazilskog šampionata Šapekoense 11. decembra u poslednjem kolu domaćeg prvenstva treba da igra sa Atletiko Mineirom.

Uprkos tragediji u Kolumbiji, kada je u padu aviona nastradalo 19 fudbelera Šapekoensea, predsednik Brazilskog fudbalskog saveza Marko Polo de Nero rekao je čelnom čoveku tog kluba Ivanu Tocou da meč mora da se igra.

Iako je Toco rekao da ne može da sastavi tim, De Nero mu je poručio da angažuje igrače iz omladinskog pogona, uz fudbelere koji nisu bili na kobnom letu.

Ipak, meč neće biti odigran, jer je protivnik, Atletiko Mineiro, saopštio da nije vreme da se igra fudbal.

"Verujemo u sport, ali i poštujemo bol, i sada nije trenutak da zahtevamo od igrača da igraju utakmicu", istakao je predsednik Atletika Danijel Nepomuseno.

On je rekao da je otvoreno pričao sa predsednikom saveza i predočio mu da je u pitanju velika tragedija, da su igrači ozbiljno potreseni i tužni i da nema svrhe igrati utakmicu koja nema nikakav uticaj na stanje na tabeli.

De Nero je posle oštre reakcije Nepomusena promenio odluku i složio se da nije dobar trenutak da se odigra meč.

Fudbalski savez Brazila proglasio je sedmodnevnu žalost posle tragedije u Kolumbiji, u kojoj je u padu aviona 71 putnik izgubio život .

Sve vesti