Sivić: Biti prvi u grupi isto kao osvojiti EP

Autor:

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije rekao je da je njegov tim dobio tešku grupu na Evropskom prvenstvu, ali da "orlići" imaju velike ambicije

12
A- A A+
tomislav sivic tomislav sivić Foto: MN Press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu 2017. godine igrati u grupi B sa selekcijama Portugala, Španije i Makedonije, odlučeno je žrebom u Krakovu.

Selektor "orlića" Tomislav Sivić rekao je da Srbiju očekuje težak zadatak.

"Na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Mislim da smo dobili jednu korektnu grupu, a teško je izabrati koja je najjača na predstojećem šampionatu. Biti prvak u ovoj našoj B grupi je jednako kao i osvojiti Evropsko prvenstvo... A, naše ambicije su velike", rekao je Sivić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija će grupnu fazu takmčenja na šampionatu Evrope igrati u Gdinji i Bidgošću, a prvi protivnik će joj biti Portugal. Sivić smatra da je to dobro.

"Dobro je i što će Portugal i Španija imati svoj derbi, ali moj stav je da treba da se bavimo sobom, da mi damo svoj maksimum i probamo da budemo prvi u grupi i plasiramo se u polufinale. Apsolutno je suvišno govoriti o rejtingu selekcija, jer se radi o reprezentacijama, naravno mislim na Španiju i Portugal, koje su mnogo puta osvajale ovaj šampionat, stalni su učesnici i ne treba trošiti reči o kvalitetu koji poseduju", rekao je Sivić.

Zamenik sportskog direktora FSS Perica Ognjenović rekao je da Srbija veruje u svoje kvalitete i da će pokušati da napravi najbolji rezultat.

"Znali smo da nema lakih grupa, a naša je dosta izbalansirana, osim možda selekcije Makedonije koja je uslovno rečeno nešto slabija. Nalazimo se u grupi u kojoj vidimo svoju šansu, a to znači da verujemo u sebe, verujemo u dobru igru na šampionatu i dobar rezultat. U junu ćemo ovde doći sa velikim ambicijama", poručio je Ognjenović iz Poljske.

Evropsko prvenstvo igra se od 16. do 30. juna 2017. u Poljskoj.

Tagovi:
Sve vesti