Vesterman: Zvezda je čvrsta, znamo šta nas čeka

Autor:

"U svakoj pobedi su bili čvršći rival. Moraćemo da odgovorimo na to", kaže francuski plejmejker.

9
A- A A+
leo vesterman Foto: Mladen Šolak/MONDO

Leo Vesterman (24) ponovo je u Beogradu i u hali "Aleksandar Nikolić".

Nekadašnji plejmejker Partizana, koji je crno-beli dres nosio od 2012. do 2014. godine, stigao je u glavni grad Srbije sa ekipom Žalgirisa, sa kojom će se u petak suprotstaviti Crvenoj zvezdi mts.

Deseto kolo Evrolige, stoga, nosi poseban značaj za Francuza, s obzirom na to da će posle dve godine nastupiti na parketu koji dobro poznaje.

Uoči večernjeg treninga Žalgirisa, Vesterman je u "Pioniru" u četvrtak priznao da mu prija povratak u Beograd.

"Lepo je doći ovde i igrati u Pioniru. Ipak, nema mnogo vremena za razmišljanje jer smo svi u ekipi fokusirani samo na sledeći meč", rekao je Francuz na engleskom, jer je bio nesiguran koliko bi mogao da govori na srpskom.

Na pitanje šta očekuje od sutrašnje utakmice, Vesterman je odgovorio naglasivši kvalitete crveno-belih.

"Zvezda je tim koji igra žestoko. Gledao sam sve njihove utakmice u kojima su pobedili i u svakoj su bili čvršći rival na terenu. Moraćemo da se borimo s tim na isti način, podjednakom čvrstinom".

Kao bivši igrač Partizana, on zna u kakvoj će atmosferi biti odigran sutrašnji meč.

"Da, znam, ali znaju i saigrači. Mnogi u mojoj ekipi su iskusni i mnogi su već igrali u ovoj hali... Atmosfera će biti posebna i znamo da i Zvezda igra bolje kad uz sebe ima punu dvoranu i navijače koji je podržavaju".

Vesterman je svestan da bi, kao nekadašnji rival crveno-belih, mogao da ima poseban doček.

"Kao što sam već rekao, razumeću da me ne vole, bio sam u Partizanu, navijač sam Partizana i biću to zauvek. Znam kakvo je to rivalstvo".

Na pomen crno-belih, Vesterman kaže da prati rezultate bivšeg kluba i da kad je u prilici pogleda njihov meč.

"U kontaktu sam sa nekima, Andrićem, Marinkovićem i trudim se da kad god stignem ispratim njihove utakmice. Navijam za njih".

S obzirom na to da je i prošle sezone u Limožu sarađivao sa Duškom Vujoševićem, Vestermanove igre bile su takođe bile praćene u Srbiji. Sada je u Žalgirisu, ali u svakom razgovoru ističe zahvalnost svom bivšem treneru.

"Mnogo puta sam rekao da je Dule neko poseban za mene. Doneo mi je mnogo dobrih stvari kao igraču i čoveku. Svi znaju koliko ga volim i bilo je zadovoljstvo raditi toliko godina s njim", dodao je Vesterman.

Odmah posle tog odgovora, halom je odjeknuo glas trenera Šarunasa Jasikevičijusa, koji je pozvao ekipu da se okupi na centru terena, gde je počeo trening.

Na istom mestu, za manje od 24 časa, Zvezda i Žalgiris (19) zaigraće meč 10. kola Evrolige.

Sve vesti