Znate li koliko košta ulaznica za Makabi - Zvezda?

Autor:

Ukoliko se 19. januara nađete u Tel Avivu i poželite da odgledate meč Evrolige, neće vam biti prijatno kada vam budu saopštili cene ulaznica. Ako ih uopšte bude u slobodnoj prodaji...

Ukoliko se 19. januara naredne godine zateknete u Tel Avivu i poželite da odgledate evroligašku utakmicu između Makabija i Crvene zvezde pitanje je da li ćete uopšte uspeti da kupite ulaznicu.

Čak i da imate sreće da ostane nešto u slobodnoj prodaji na blagajnama "Menora Mitvačim" arene u najvećem izraelskom gradu, neće vam biti prijatno kada vam budu saopštili cene.

Naime, najjeftinija ulaznica za utakmicu žuto-plavih i crveno-belih iznosi 200 šekela, važi za "balkon", odnosno drugi nivo u dvorani i to deo iza koša. Koliko je 200 šekela? Prema današnjem kursu to je 49 evra.

Ova "startna" cena raste na 400 (98 evra), 500, 600 i 750 šekela kako se mesta pomeraju bliže bočnim delovima tribina i samom terenu, a VIP ulaznice koštaju 1.500 šekela, odnosno 367 evra.

Za jedan meč!Inače, Makabi ima jednu od najvernijih grupa navijača u Evroligi, najveći deo dvorane kapaciteta 11.000 mesta popunjen je vlasnicima sezonskih ulaznica, a ono malo što ostane svake sezone čelnici Makabija papreno naplaćuju.

Poređenja radi, najjeftinija ulaznica za utakmicu Crvena zvezda – Žalgiris, koja će večeras biti odigrana u Dvorani "Aleksandar Nikolić", košta 1.300 dinara odnosno 10,5 evra, a kada su crveno-beli domaćini u "Kombank areni", cene su još niže, pa je tako najjeftinija karta za meč Crvena zvezda – Armani Milano koštala 500 dinara odnosno četiri evra.

Sve vesti