Za istoriju: Haljine koje su "rušile" net

Autor:

Sećate se crne haljine sa zihernadlama koju je nosila Liz Harli? Ili one zelene sa izrezom do pupka koju je nosila Džej Lo?

Za ovim haljinama svet je ludeo, a čuvena zelena haljina koju je nosila Dženifer Lopez je "krivac" za nastanak Google Images.

Kada se Elizabet Harli 1994. godine pojavila na premijeri filma "Četiri venčanja i sahrana" u crnoj haljini dubokog dekoltea, koja sa strane ima izreze zakačene zihernadlama, svet je jednostavno poludeo.

Reč je o crnoj haljini od viskoze koju je dizajnirao Đani Versaće, osnivač brenda "Versaće" koji bi danas proslavio 70. rođendan.

Izvor: YouTube

Nakon njegove smrti 1997. godine, upravljanje brendom je preuzela njegova sestra Donatela Versaće, u koju isprva modni svet nije baš imao poverenja, ali...

Sve se promenilo kada se 2000. godine Dženifer Lopez na dodeli "Gremi" nagrada pojavila u onoj, sada čuvenoj, "Versaće" haljini.

Iako je mesec dana pre Dženifer ovu haljinu nosila Džeri Halivel, nije prošla naročito zapaženo. Međutim, kada ju je obukla seksi latino diva, svi su pričali samo o ovoj "krpici", koja je kasnije proglašena najboljom haljinom 2000. godine.

Hvala ti!

Dan nakon dodele nagrada, fotke Džej Lo "skinute" su više od 600.000 puta, a predsednik Google-a je mnogo kasnije rekao da je ogromno interesovanje za tu haljinu podstaklo njegov tim da napravi pretragu Google Images.

Daleko jednostavnija od ovih, ali takođe popularna je i crna haljina koju je 2012. godine obukla Anđelina Džoli na dodelu Oskara.

Iako se tada više pisalo o Anđinoj nozi i pozi koju je zauzela, zaljubljenicima u modu nije promakla ta elegantna crna "Versaće" haljina.

Izvor: YouTube

Koja se vama najviše dopada?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti