Danilović na čelu KSS?

Autor:

Danilovićev glavni uslov da dođe na mesto predsednika KSS bio je da dobije podršku svih relevantnih činilaca u društvu, što je na kraju i dobio, navodi neimenovani izvor "Kurira".

113
A- A A+
Predrag Danilović Foto: MN Press

Dragan Đilas krajem oktobra i zvanično je napustio mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije, pre isteka mandata.

Još od njegove najavljene ostavke na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, počelo je da se spekuliše ko je taj koji će biti dovoljno hrabar, ali i kadar da vodi srpsku košarku.

Svi su bili složni u jednom, Đilasov naslednik mora da bude "čovek košarke". Zbog toga su se poslednjih meseci kao kandidati spominjali bivši selektor Dušan Duda Ivković, dokazani as Dejan Bodiroga, ali i Predrag Saša Danilović, nekadašnji reprezentativac i predsednik Partizana.

"Kurir" prenosi da je upravo Danilović najbliži predsedničkom mestu u KSS i da će na zakazanoj Skupštini 15. decembra dobiti podršku većine delegata da sedne u Đilasovu fotelju.

"Danilović se pokazao kao najbolje rešenje, jer je košarkaški čovek i ima iskustva u rukovođenju. Partizan je u njegovoj eri na mestu prvog čoveka kluba postizao najbolje rezultate. Danilovićev glavni uslov da dođe na mesto predsednika KSS bio je da dobije podršku svih relevantnih činilaca u društvu, što je na kraju i dobio", prenosi "Kurir" izjavu neimenovanog izvora bliskom KSS.

Sve vesti