Decembarska "žutica" u Novom Sadu

Autor:

Trener Vojvodine će imati težak zadatak pred meč sa iznenađenjem prvenstva, ekipom Napretka, pošto ne može da računa na čak osmoricu, a možda i devetoricu fudbalera.

Finiš Superlige se nastavlja po "ubrzanom tempu".

Fudbaleri Vojvodine i Napretka sastaće se u okviru 19. kola domaćeg šampionata, a za obe ekipe će ovo biti treća utakmica u razmaku od samo nedelju dana. Dva tima su u tom periodu imali teške "testove", a i ne žele da u poslednjim utakmicama pokvare dosadašnji utisak.

Vojvodina je poznata kao dobar domaćin, a Napredak kao odličan gost.

"Očekuje nas teška utakmica. Oni odlično igraju na strani, naročito su opasni u kontri i polukontri pošto u tom delu imaju vrlo brze igrače. Ne bih da izdvajam pojedince jer jednostavno mislim da su jako dobar kolektiv i to su pokazali protiv Partizana kada su zaslužili bod. Dobro smo ih analizirali i pokušaćemo da popravimo utisak iz utakmcie sa Partizanom", kazao je pomoćni trener novosadskog tima Dragan Šarac.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović ima velikih problema sa sastavom.

"Finiš je sezone, pa je počela ta 'žutica kartona'...", kazao je Šarac i dodao da zbog četvrtog žutog neće moći da računaju na Puškarića, Malbašića i Maksimovića; Mićića, Vukasovića i Gavrića, koji imaju spor s klubom; dok su još povređeni i Bureković i Knežević, a neizvestan je i nastup Bogdana Planića koji je prethodnih dana imao problema sa prstom na nozi.

Jasno je da je najviše problema u odbrani gde je od štopera, koji su nastupili u dosadašnjem delu sezone, na raspolaganju samo Vladimir Kovačević. Alternativa bi mogao da bude i Vladimir Jovančić...

"Imamo dovoljno fudbalera u igračkom kadru. Ja se, ipak, nadam da će Planić moći da igra".

Odsustvuju i dvojica standardnih vezista (Malbašić i Maksimović) i to možda znači da bi Nikola Trujić mogao da se "prešalta" na krilo, a da bi šansu u napadu mogao da dobije Nikola Ašćerić koji je ostavio odličan utisak u poslednje dve utakmice.

Da li će dobiti priliku od početka?

"Imamo i Trifunovića", odmah je diplomatski odgovorio Dragan Šarac.

"On je bio odsutan zbog povrede, videćemo da li će se šef odlučiti na njega ili nekog drugoga. Trener ima više opcija, pa neka ostane iznenađenje", kazao je on na kraju konferencije za medije.

Utakmica između Vojvodine i Napretka igra se u nedelju od 18 časova na "Karađorđu", a ulaz na ovaj meč je slobodan.

(Milutin Vujičić – MONDO)

Sve vesti