Srđan Dragojević (SPS) više ne glasa ni za svoje

Autor:

Proslavljeni srpski režiser Srđan Dragojević na Twitteru objavio da više neće da glasa za vlast.

10
A- A A+
Srdjan Dragojevic, Srđan Dragojević Foto: MN Press Srđan Dragojević

Pesnik, režiser ("Mi nismo anđeli", "Lepa sela lepo gore", "Rane", "Sveti Georgije ubiva aždahu"...), producent, i iskreni levičar Srđan Dragojević je duboko razočaran ovdašnjom političkom scenom.

NaTwitteru je objavio da je u njegovoj porodici doneta odluka da "nikada više nećemo glasati ni za koga ko je od uvođenja višepartijskog sistema do sada proveo 1 minut na vlasti".

Ovakva poruka jednog kulturnog poslenika nosi još veću političku težinu kada dolazi od jednog bivšeg narodnog poslanika (2013/2014.) ali i aktuelnog funkcionera upravo jedne od partija s vlasti.

Srđan Dragojević je jedan od 304 člana Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije. Za razliku od nekih drugih "socijalista", "socijaldemokrata" i uopšte "levičara" u Srbiji, Dragojević je poznat po istrajavanju na poštovanju ljudskih i radničkih prava.

Tako se oglasi i tvitovima u vezi sa poslednjeg slučaja kršenja prava i dostojanstava radnika u fabrikama južnokorejske Jure u Srbiji jednako kritičan i prema vlasti i prema opoziciji.

Što se izbora tiče, beogradski mediji spekulisu danas da će izbori za predsednika Srbije biti održani u aprilu 2017. godine, a da će možda zajedno sa njima vlast raspisati i još jedne vanredne parlamentarne izbore - treće u poslednje tri godine.

Neizvesno je i da li će na predsedničkim izborima, koji svakako predstoje, SPS uopšte imati svog kandidata ili će - zarad koalicionih odnosa - morati da podrže kandidata većinske SNS.

Sve vesti