Tončev nudi i platu, čeka ga dug od 200 miliona!

Autor:

Radnički će najverovatnije dobiti novog predsednika koji podseća da je jednom već dug od 100 miliona pretvorio u "plus" na računu.

Tončev nudi i platu, čeka ga dug od 200 miliona! Foto: MN Press

"Račun Radničkog iz Niša u blokadi je u iznosu od 23 miliona dinara, a ako se u obzir uzmu i potraživanja poverioca i nerešeni tekući sudski sporovi, dug kluba za Čaira mogao bi biti i do 200 miliona dinara, potvrdio je aktuelni predsednik Radničkog Radan Ilić", a pišu "Južne vesti".

"Uglavnom su to neka starija dugovanja iz ranijih sezona kada ja nisam bio na čelu kluba. U tekućoj godini ukupna blokada računa bilo je oko 69 miliona dinara, a klub je platio oko 45 miliona, za ostali iznos račun je sada u blokadi. Pored svih tih opterećenja, klub je normalno funkcionisao i plate igračima su redovno isplaćivane", rekao je Ilić, kojeg bi na mestu predsednika mogao da zameni bivši predsednik kluba, funkcioner SPS Ivica Tončev.

Pitanje je šta će biti na predstojećoj Skupštini FK Radnički, ali i šta će sačekati novog predsednika, ako bude izabran, jer...

"Računajući i blokadu računa, Ilić je potvrdio da ukupna dugovanja kluba mogu narasti i do 200 miliona dinara, ako ishod tekućih sudskih sporova bude bio na štetu Radničkog. On nije precizirao ko i koliko novca potražuje od kluba, kao ni koliko sudskih sporova se trenutno vodi. Ukoliko račun kluba ne bude bio odblokiran do kraja 2016. godine, prema aktuelnim propisima, Radnički u 2017. godini ne bi mogao da računa na novac koji mu sleduje iz budžeta Grada", pišu "Južne vesti".

"Razgovarao sam sa gradonačelnikom Darko Bulatovićem i obećao je da će se potruditi da pronađe način da Radnički izbavi iz trenutne situacije i omogući stabilizaciju kluba", dodao je Ilić.

Da li će rešenje za izlazak iz finansijske krize "Reala sa Nišave" biti povratak narodnog poslanika SPS Ivice Tončeva, bivšeg predsednika FK Radnik iz Surdulice, čiji je dolazak u Radnički sve izvesniji, biće poznato naredne sedmice, kada će najverovatnije biti održana Skupština kluba.

"Ako ima boljeg i ako se pojavi neko ko će sve ovo što sam rekao uspešnije da uradi od mene, poslaničku platu u naredne dve godine davaću u budžet Radničkom iz Niša kao pomoć", rekao je Tončev u intervjuu "Sportskom žurnalu" objavljenom u broju od petka.

"U sportu politika ne postoji", tvrdi Tončev i dodaje:

"Ko meša politiku i sport, taj je propao. Dolazim u klub kao čovek Srbije, ne kao član stranke. Ako neko želi da me veže za politiku, onda ne želi dobro Radničkom. Moramo da budemo u sportu jedinstveni", poručio je i naglasio:

"Situacija je takva da se već dovodi u pitanje dalja egzistencija Radničkog. Možda su oni videli u meni šansu, odnosno da bih autoritetom, ugledom i sportskim znanjem klub iz Niša mogao da izvedem na bolji put. Prvi motiv i plan ujedno je da Radnički u naredne dve sezone odvedem u Evropu, ne samo klub već i ceo jug Srbije, s obzirom na to da sam Nišlija, a tu već ima i lokalpatriotizma".

Tončev je dodao i...

"Drugi motiv je finansijske prirode, odnosno kompletna konsolidacija kluba. Treći motiv jeste želja da napravimo novog Dragana Pantelića, Ramba Petkovića, Dragana Stojkovića... Radnički u poslednjih 15 godina nije izbacio asa, po kojem bi i klub bio prepoznatljiv".

Tončev, koji je već jednom radio na "Čairu" pre desetak godina, tvrdi da je prilikom odlaska iz Radničkog ostavio račun u plusu.

"Prethodnog puta prilikom dolaska u Radnički klub je imao dug preko sto miliona dinara. Ostavio sam ga sa 6,5 miliona dinara duga, odnosno u plusu jer smo tada igrali u polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde, a profit je bio najmanje 15 miliona dinara. Planiram da sva potraživanja ispitam, da vidim kako su nastala i da li su opravdana. Svako će morati da snosi određeni teret, ako je prijatelj kluba i ako voli taj klub. Mrzim lažne ljubavi i ljubavi do poslednjeg dinara", rekao je Tončev.

"Bio sam mnogo puta u životu kandidat, ali to ne znači da ću biti i predsednik", zaključio je.http://www.juznevesti.com/Sport/Radnicki-u-dugovima-do-guse.sr.html

Sve vesti