• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Merlinka festival!

Izvor MONDO/Tanjug

Osmo izdanje festivala donosi 57 filmova, koji se na različite načine bave LGBT temama.

Osmi Merlinka festival pocece veceras u Velikoj sali Doma omladine Beograda, a tokom sedam dana bice prikazano 57 filmova, koji se na razlicite nacine bave LGBT temama, najavili su organizatori.

Povezane vesti

Na otvaranju ce nastupiti Tijana Dapcevic i srpske dreg kraljice Dekadenca i Viva La Diva, a program ce voditi Predrag Azdejkovic, osnivac i selektor festivala.

Dok budu cekali da se otvore vrata Velike sale gosti festivala ce slušati hitove grupe "Dead or Alive" i Peta Burnsa koji je preminuo krajem oktobra ove godine.

Merlinka festival ce ugostiti austrijskog režisera Patrica Cihu koji ce predstaviti svoj dokumentarni film "Braca noci" u kome prati grupu mladih Roma iz Bugarske koji se bave seksualnim radom u Becu i tim novcem izdržavaju svoje žene i porodice u Bugarskoj.

Iz Madarske dolazi rediteljka Maria Takacs sa ekipom dokumentarnog filma "Topli momci, hladna diktatura" koji istražuje odnos nekadašnje komunisticke diktature u Madarskoj prema homoseksualcima i da li se situacija promenila danas kada je Madarska deo Evropske unije.

Srpski reditelj Momir Miloševic predstavice svoj film "Otvorena" o prijateljstvu izmedu Sare i Alise koje se završava kada Sara biva iskrena o svojim seksualnim željama.

Festival ce zatvoriti nemacki reditelj Tor Iben koji ce predstaviti svoj igrani film "Gde si krenuo, habibi?" o mladom Turcinu koji živi u Berlinu i zaljubljuje se u heteroseksualnog kriminalca Nemca.

Merlinka festival ove godine prvi put dodeljuje godišnju nagradu za najbolji igrani i dokumentarni film LGBT tematike koji su prikazani na srpskim festivalima u toku 2016.

Za nagrade je nominovano 15 igranih i 12 dokumentarnih filmova.

Pored godišnjih, festival ce dodeliti nagradu za najbolji kratkih film u medunarodnoj i regionalnoj selekciji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE