• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU pritisla Mekdonalds zbog poreza, beže u London

Izvor Tanjug

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je danas da će svoje poresko sedište za najveći deo poslovanja koje se odvija van SAD, preseliti u Britaniju iz Luksemburga.

Ovakva odluka doneta je nakon što je Evropska komisija otvorila istragu povodom poreskih povlastica koje je ta kompanija dobila od Luksemburga.

Kako izveštava agencija "Blumberg", Mekdonalds ce osnovati novu holding kompaniju sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja je u junu odlucila da napusti Evropsku uniju.

Nova kompanija bice zadužena za prikupljanje franšiznih naknada van SAD i ostvareni profit ce biti oporezovan u skladu sa (veoma povoljnim) britanskim korporativnim porezima, saopšteno je iz te kompanije.

EU je otvorila istragu povodom poreskih aranžmana Mekdonaldsa i Luksemburga, nakon što je otkriveno da je ta kompanija pregovorala o još nižim poreskim stopama sa tom zemljom, što se smatra nelojanom konkurencijom unutar EU.

Zbog poreskog muljanja u avgustu je kažnjen i gigant Apple. Apple i irska vlada dogovorili su "paket" mera i saradnju usled koje Apple gotovo da nije ni placao poreze Evropskoj uniji, što je (pogadate) protivno EU zakonima koji su na snazi i zbog toga je Evropska komisija donela odluku da kazni kompaniju iz Kupertina sa rekordnih 13 milijardi dolara kazne i naplati joj porez koji duguje.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image