• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako nastaje balet na ledu? (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Pogledajte pripreme za spektakl "Labudovo jezero", koji u Beograd stiže sledeće nedelje!

Beograd i Centar "Sava" se uveliko pripremaju za najsofisticiraniji dogadaj ove zime Balet na ledu – "Labudovo jezero", u izvodenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga. Naša publika ce u sredu 14.decembra imati prilike da gleda ovaj spektakl u dva termina – od 18h i 21h.

Povezane vesti

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebna su 24 sata da montiraju poseban led, a samo 6 casova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristice cak 2.700 kg leda! U kratkom filmu ciji vam link šaljemo u prilogu, moci cete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesaca.

U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se medu baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje.

Cak i najiskusniji baletani i klizaci tvrde da je gotovo nemoguce igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Pogledajte kako se montira led za ovaj spektakl!

Balet na ledu montaža
Izvor: YouTube

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.

Samo kostimi za "Labudovo jezero" vrede preko 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Ova predstava izvodena je na svim kontinentima, a sada, u potpuno novoj produkciji i koreografiji, konacno dolazi u naš glavni grad!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE