Film o Tesli uživo!

Autor:

Ostvarenje "FBI - Dosije Tesla" Neleta Karajlića i pred pozorišnom publikom!

1
A- A A+
nele Foto: MONDO/Petar Stojanović

  Nenad Janković poznatiji kao Nele Karajlić rekao je za muzičko scenski spektakl "FBI - Dosije Tesla", čija je premijera zakazana za 18. decembar u Centru "Sava", da će iz drugačijeg ugla osvetliti karijeru i život slavnog naučnika.

"Napravili smo film uživo. To je nešto najuzbudljivije u čemu sam učestvovao u svom životu", kazao je Karajlić na konferenciji za štampu.

U predstavi igraju Nele Karajlić, Nikola Rakočević, Marko Gvero, Aleksandar Gajin , Bojan Dimitrijević, Vaja Dujović, Ivan Zablaćanski, Milorad Kapor, Nebojša Savić, a na filmskom platnu biće Nebojša Glogovac.

"Osmislili smo pozorišnu igru na sceni u kombinaciji sa vizuelnom animacijom koja će siguran sam oduševiti publiku. U centru pažnje biće dve priče. Jedna je klasična američka storija o kriminogenom miljeu Njujorka četrdesetih godina prošlog veka a druga je predstavljanje Nikole Tesle kao filozofa", kazao je Karajlić.

U ovom audio-vizuelnom spektaklu Nikolu Teslu igra naš poznati glumac Nikola Rakočević. Karajlić napominje da je to najbolji Nikola Tesla na pozorišnoj sceni ili filmu do sada.

"Nikola osim toga što se zove kao naš slavni naučnik istovremeno je i vrhunski glumac. On bolje igra Teslu nego što je to svojevremeno činio moj drug Petar Božović. Na trećem mestu je Bouvi kao Tesla, a Šerbedžijina uloga mi se uopšte ne sviđa", kazao je Karajić.

Nekadašnji autor "Top liste nadrealista" na kraju je rekao da su se u pripremi predstave bavili alhemijom.

"Od đubreta koje se nalazi svuda oko nas napravili smo zlato. To će zlato zasijati na sceni jako", kazao je Karajlić.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti