• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Ništa od dodatnog povećanja plata, ali...

Izvor mondo.rs

Ministar finansija Dušan Vujović kaže za da dodatno povećanje plata i penzija u ovim okvirima nije moguće, ali da će to zavisiti od privrednog rasta.

Vujovic je Radioteleviziji Srbije rekao da je predvideno povecanje plata i penzija nešto neuobicajeno u ovom trenutku.

"MMF obicno saceka do kraja programa, ali mi smo uspeli da se izborimo za povecanje", kaže Vujovic.

Navodi da predvideno povecanje plata i penzija povecava budžetski deficit za 0,4 odsto.

"Više od ovoga u ovim okvirima nije moguce. Zavisi kako cemo ostvarivati privredni rast i da li ce biti više", naglašava ministar.

Navodi da se na kreiranju budžeta radilo dugo, ali da u svakom budžetu ima stvari na koje se može uticati i nasledenih stvari.

"Iako poslanicima izgleda kao kratak rok, mi na budžetu radimo jako dugo. Vec prvih dana novembra formirali smo prvu procenu budžeta", objašnjava Vujovic.

Istice da su preduzeca u restuktuiranju jedna od nasledenih stvari u budžetu.

"Pretpostavka je da to mora da reši sledece godine, predvideli smo neke rashode za to i da sprecimo neke nove rupe da se otvaraju u javnom sektoru", napominje ministar.

Govoreci o izborima koji su planirani naredne godine, Vujovic navodi da su rashodi za tu svrhu predvideni budžetom.

"Sledeca godina je izborna godina i u planu su ti rashodi, a ako bude dopunskih troškova naci ce se prostor i moci cemo da reagujemo. Budžet ima dovoljno fleksibilnosti", tvrdi ministar.

Ministar je najavio da se krajem naredne nedelje ocekuju ocene šeste kontrole aranžmana sa MMF-om.

"Nakon toga ocekujemo proredeni režim, umesto kvartalno na šest meseci, to je na neki nacin potvrda uspeha", zakljucuje Vujovic.

Komentari 125

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tesla

Svi ratovi su vestacki "fabrikovani" stvoreni, kako bi bankari od vojne industrije zgrnuli ogroman novac. Ti najuticajniji bankari upravljaju USA i drze sve predsednike pod kontrolu. Na vrhu su Rothschil familija, a levo i desno Rockfeller i Soros. Oni drze FED rezerve, deponovano zlato i naftu. Najvaznija svetska valuta dollar je valuta bez pokrica. Stampa se u neogranicenim kolicinama, u zavisnosti od potreba. Oni imaju potpunu kontrolu transfera novca. Sve dok dollar bude glavna valuta svetskih transakcija, trajace americka hegemonija. Zato ga tako uporno drze za vodecu valutu, jer jedino amerikancima odgovara jak dollar. Izazvali su namerno vestacku finansijsku krizu, naterali ostatak sveta na kreditna zaduzivanja i ucinili sve druge ekonomije sveta nelikvidnim. Evropsku Uniju i ostale zemlje gledaju kao poslusno kucence. To se zove DUZNICKO ROPSTVO. Uzdam se u zemlje BRICS-a da ce stvoriti neku novu valutu za svoje transakcije. BRICS radi na tome, a Rusija je to potekla. Na taj nacin mogu znacajno oboriti svednost dollar-a. PAD DOLLAR-A JE JEDINI SPAS ZA CELOKUPNO COVECANSTVO.

Zile

Bice povecanje svake godine ako raste BDP.

Zutko

Ljudi, moramo da shvatimo da se zemlja polako oporavlja od ogromne katastrofe koja nas je zadesila

special image