Tanjug

"Mladić nije odgovoran za ubistva u Prijedoru"

Autor:

Na nastavku iznošenja završne reči odbrane na suđenju nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, odbrana je odbacila tvrdnje tužilaštva da je u Prijedoru počinjen genocid.

4
A- A A+

Odbrana je poručila da Mladić nije odgovoran za ubistva u toj opštini.

Kako prenosi Radio-televizija RS, advokat odbrane Dragan Ivetić rekao je da Mladić u to vreme nije ni bio postavljen na čelo Generalštaba.

Odbrana je sa izvođenjem završne reči počela 9. decembra, dok je Tužilaštvo to učinilo od 5. do 7. decembra.

Advokat odbrane Branko Lukić u petak je izjavio da je generala Mladića Tužilaštvo okvirilo "samo zato što je Srbin i što je branio srpski narod u ratu koji su drugi započeli", tvrdeći istovremeno da je odbrana dokazala da on nije kriv za genocid i druge zločine u BiH za koje ga terete.

Tužilaštvo je zatražilo da Mladić bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog "organizovanja zločina" tokom rata u BiH od 1992. do 1995. godine.

Mladić (74) poriče optužbe, optužen je po dve tačke optužnice u vezi sa ratom u BiH, suđenje je počelo u maju 2012, a godinu dana ranije, nakon 12 godina skrivanja, uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu.


Povezano

Sve vesti