Neverica i očaj: Ovde je zapaljen beskućnik (FOTO)

Autor:

Događaj koji je potresao Srbiju. Akteri deca. Neshvatljivi i nepojmljivi čin odigrao se u Novom Sadu. Evo najnovijih detalja:

Tri dečaka zapalila su jednog beskućnika koji je nekoliko sati nakon toga preminuo od zadobijenih povreda, potvrđeno je danas Tanjugu u policijskoj upravi Novi Sad.

Iz policije su demantovani navodi da su juče rano ujutro zapaljena dva beskućnika jer je zapaljen jedan, a drugi je bio u istoj prostoriji ali nije ni zapaljen niti je zadobio povrede.

Prenosimo fotografije sa lica mesta, uz upozorenje: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Pored toga, iz PU Novi Sad poručuju da dečake u medijima pogrešno nazivaju maloletnicima, jer se, kako je pojašnjeno, ne radi o maloletnicima, već o deci uzrasta 12 godina koja nisu krivično odgovorna.

IZJAVA DEČAKA

Osumnjičeni dečak je na saslušanju pred šokiranim policajcima rekao da ne zna zašto je na beskućnika koji je spavao prekriven kartonima bacio zapaljene novine i dodao da mu je tako došlo, da to uradi, prenosi beogradska štampa.

 U Kliničkom centru Vojvodine, gde je nesrećni bekućnik preminuo, Tanjugu je rečeno da je on dovezen u Urgentni centar sa izuzetno teškim povredama opasnim po život usled kojih je i preminuo.

Mediji su ranije preneli da su dečaci dvorištu na Bulevaru oslobodenja 21 zapalili karton oko dušeka na kojem je ležao 52. godišnji beskućnik D.T.

Vatra je zahvatila njegovu odeću, a od zadobijenih povreda je i pored prebacivanja u Urgentni centar, preminuo posle nekoliko sati.

Evo i snimka posle tragedije:

Izvor: TanjugPolicija je brzo identifikovala osumnjičene i u prisustvu roditelja, kao i radnika Centra za socijalni rad sa njima je obavljen razgovor.

Policija će podneti krivičnu prijavu tužilaštvu, ali će ona verovatno biti odmah i odbačena, jer se radi o osobama koje po zakonu nisu krivično odgovorne, preneo je 021.

Kako "Alo" nezvanično saznaje tokom uviđaja jedan od beskućnika, koji je bio pod vidnim uticajem alkohola, objašnjavao je policajcima, da su oni već danima bili na meti agresivnih maloletnika. On je još i dodao da je pre izbijanja vatrene stihije primetio dvojicu maloletnika kako se motaju oko njihovog smeštaja.

Maloletnik ubio mladića u Kraljevu

Maloletnik ubio oca iz lovačke puške

Povezano

Sve vesti