Majstorović preuzeo Veslački savez

Autor:

Nekadašnji srpski olimpijac Darko Majstorović postavljen je za novog predsednika Veslačkog saveza Srbije i posle dve decenije zamenio je Danka Đunića.

0
A- A A+

veslanje, veslači Foto: MN Press

Darko Majstorović dobio je jednoglasnu podršku na Skupštini Veslačkog saveza Srbije u Beogradu, pa će u naredne četiri godine predvoditi nacionalni savez, sve do kraja Olimpijskih igara u Tokiju.

Za potpredsednike VSS izabrani su Zoran Pančić i Borislav Savić, Viktor Nikolić postao je novi predsednik Izvršnog obora, dok Nebojša Jevremović ostaje generalni sekretar.

"Ukazana mi je orgromna čast, istovremeno i velika obaveza, da preuzmem rukovođenje Veslačkim savezom Srbije. Iza prethodne garniture je 20 godina mukotrpnog rada, krenulo se od nule, ali se ogromnim zalaganjem, fanatičnim radom i čvrstom verom u strategiju razvoja došlo do toga da Veslački savez Srbije iza sebe ima impozantne rezultate u svim segmentima", rekao je Majstorović.

Posebnu nagradu VSS za blistave rezultate, izuzetan doprinos razvoju i popularizaciji srpskog veslanja i 25 godina u reprezentaciji, dobio je Nikola Stojić koji je stavio tačku na veslačku karijeru.

On je dodao da mu je jedan od zadataka da podigne rezultatsku lestvicu, a kao glavni naveo je medalju na Igrama u Tokiju.

"Postolje na Igrama u Tokiju 2020. postavlja se kao jedan od prioritetnih rezultatskih ciljeva novog rukovodstva. U skladu sa tim zadatkom moramo u narednom olimpijskom ciklusu da oformimo barem dve-tri posade koje će biti u najužem krugu kandidata za medalju u Tokiju. Posao nam je znatno olakšan budući da je Savez u protekle dve decenije stvorio zavidna sredstva za rad, a tu mislim na čamce, vesla, ergometre, bicikle, staze i ostalu neophodnu opremu", poručio je novi predsednik.

Pre Skupštine, Veslački savez Srbije proglasio je laureate u 2016. godini.

Prizanja su dobili učesnici Olimpijskih igara u Riju, članovi dvojca bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik, dubl skula Marko Marjanović i Andrija Šljukić, zatim osvajači zlatne medalje u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Roterdamu, Viktor Pivač i Martin Mačković, kao i vicešampioni u četvercu sa kormilarom na Evropskom prvenstvu za juniore u Trakaiju, Vuk Mladenović, Veselin Tričkovic, Vanja Obradović, Damjan Lazić i kormilar Luka Mladenović.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti