• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvoz "500 L" zastao zbog "lade"?

Izvor mondo.rs

Uprkos najavama zvaničnika Srbije da će pregovori o proširenju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ruske Federacije i Srbije biti okončani do sredine decembra, do toga nije došlo.

Izostaju pouzdane informacije gde je u dogovorima zapelo, da bi se iz Kragujevca krenuo kontingent modela "fijat 500L" u Federaciju, ali i u u zemlje Evroazijske ekonomske unije (Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Kirgizija). One neformalne kažu da je zapelo oko "ruskih" automobila "lada", piše beogradski "Danas" u svom biznis dodatku.

Naime, prema dogovoru trebalo bi da iz Srbije bescarinski na istok idu "fijati" a na zapad u istom režimu ruska vozila, najverovatnije "lade". Tu pojedini analitičari vide jednu od komponenti evidentnog zastoja. "Lade" proizvodi AvtoVAZ, kompanija koju većinski drži konzorcijum Reno-Nisan a kojem, navodno, nije u interesu da svojim modelom sa istoka guši tržište svojih drugih modela u Srbiji.

Ovo "probijanje roka" u vezi proširenja bescarinske liste (automobili, šećer, sirevi, živinsko meso, cigarete) nije ni prvo ni poslednje u pregovorima sa ruskom stranom. Pregovori traju od 2013. godine, a kraj te godine je bio i prvi neispunjen rok. Zatim je usledilo "čvrsto obećanje" za 2014, pa 2015, pa maj 2016, pa... podseća "Danas" i naziva to "saga o 'fijatu' koja podseća na latinoameričku sapunicu".

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

keja

Rusi ne mogu da prodaju Ladu a kupovati će fiat 505 sa crtom, pametnome dosta samo Vučiću nije. Ni za stare kante od Migova 29 ne može da ih ponudi...

Mikan

U sta smo bacili tolike pare, tolike subvencije italijanima a fabrika u kolapsu, umesto da smo te pare ulozili u nasu poljoprivredu, ali tako je to kad su nasi vladari marionete strancima.

Serbia forever

Država pokušava da proda 4-5.000 hiljada FIAT-a 500L u inostranstvo, a svake godine kupi 20.000 vozila stranih proizvodjača za svoje službe!? Koga oni foliraju? BIA pežo, škoda, opel itd., policija pezo, volksvagen, opel itd., komunalci kineski čeri i opel itd., vlada Srbije BMW, Audi, Mitsubiši, Škoda SUPERB itd.!?

special image