mondo.rs

Najbolji automobili za 2017. (FOTO)

Autor:

Automobilska industrija napreduje iz godine u godinu, i novi modeli dolaze uz sve bolju opremu, postaju sve bezbedniji... Evo liste najboljih u svojim klasama za 2017.

2
A- A A+

Primetićete sigurno da Honda dominira na listi najboljih za godinu koja je pred nama. Honda Civic je generalno najbolji model, i to već drugu godinu zaredom, a "pobednik" je, naravno, i u kategoriji najbolji mali automobil.

Pogledajte galeriju najboljih za 2017:

U kategoriji malih automobila "pobednik" je Honda Civic, koja se odlično pokazuje iz godine u godinu. Ovaj automobil odlično prolazi na testovima bezbednosti, a stručnjaci i oni koji voze starije modele slažu se da je zadovoljstvo voziti ga iz dana u dan. Cena se kreće od oko 18.000 do oko 25.000 evra, a potrošnja goriva ide od 8,8 litara na sto kilometara u gradu, do 6,7 litara na otvorenom putu.

U kategoriji automobila srednje klase preporuka je Honda Accord. Bezbedan model koji zadržava svoju vrednost iz godine u godinu. Udoban, siguran i lep automobil opravdava visoko mesto na listi preporuka. Uz to, vrlo je ekonomičan za svoju klasu: u gradu troši 10,5 litara na sto kilometara, na otvorenom putu 7,8. Cena se kreće od oko 21.500 do 33.500 evra, u zavisnosti od opreme.

Među luksuznim automobilima "pobednik" je Audi A4, koji je potpuno redizajniran. Pobedu mu je obezbedio uravnotežen, moderan dizajn i estetski gotovo savršena unutrašnjost kabine, koju prati i napredna tehnologija, pa tako ovaj model dolazi, između ostalog, i uz Apple Car Play, odnosno Android Auto opcijom. U gradu troši 11,3, na otvorenom putu 8,6 litara na sto kilometara, a cena se, u zavisnosti od opreme kreće od oko 36.000 do oko 44.000 evra.

U kategoriji sportskih modela, preporuka je, očekivano - Porsche 718 Boxter. Jedan od za vožnju najuzbudljivijih automobila potpuno je redizajniran za 2017. godinu, što se ogleda, između ostalog, i u smanjenoj potrošnji, pa tako ovaj model troši 11,3 litra na sto kilometara u gradu, i 8,6 na otvorenom putu. Osim toga, model za 2017. donosi i više prostora za noge, što je uvek dobra vest. Cena se kreće od oko 54.000 evra za standardnu opciju sa ručnim menjačem, do oko 57.000 evra za model koji dolazi sa sedmostepenim automatskim menjačem.

Među električnim/hibridnim modelima najbolji izbor je Toyota Prius Prime. Prius je već neko vreme praktično sinonim za klasu hibrida, a model za 2017. ima unapređen, manje dosadan dizajn od "originala". Cena se kreće od oko 23.500 do oko 29.000 evra.

U klasi mali SUV "pobednik" je Kia Sportage. Potpuno je redizajniran za 2017, a smelo rešeni prednji i elegantni zadnji deo zaslužuju sve pohvale. Unutrašnjost je prostranija nego ranije, pa je i to "plus" za ovaj model. Troši 12,8 litara u gradu i 9,4 na otvorenom putu. Cena se kreće od oko 22.200 do oko 33.700 evra, u zavisnosti od opreme, naravno.

Među SUV modelima srednje veličine, preporuka je Honda Pilot. Model je redizajniran prošle godine, tako da je ovo najprostraniji i ujedno najpraktičniji automobil u svom segmentu. Potrošnja standardnog Pilota, sa šestocilindarskim motorom, je 14,1 litar u gradu i 10,5 litara na otvorenom putu. Cena se kreće od oko 29.500 do oko 45.000 evra.

U kategoriji standardnih SUV modela, "pobednik" je Chevrolet Tahoe. Ovaj model je savršen spoj stila, udobnosti i ekonomičnosti. Ali, troši jezivo mnogo... Model sa standardnim osmocilindarskim motorom u gradu troši 17,7 litara u gradu i 12,3 litra na otvorenom putu. Cena se kreće od oko 45.500 do oko 62.500 evra.

I, na kraju, u klasi luksuznih SUV modela, preporuka je Mercedes-Benz GLC. Ovaj model takođe je potpuno redizajniran, i primer je snažne "postave" Mercedes - Benca. Uz to, relativno je povoljan ako uzmete u obzir klasu i performanse, s obzirom na to da se cena kreće od oko 38.000 do oko 40.000 evra. Elegantan dizajn i luksuzno opremljena unutrašnjost podrazumevaju da recimo automobil možete da zaključate, otključate i pokrenete uz pomoć svog telefona. Pokreće ga četvorocilindarski motor, a ovaj model troši 13,5 litara na sto kilometara u gradu i 10,1 litar na otvorenom putu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti