• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd je danas grad otvorenog srca (FOTO)

Izvor MONDO/Tanjug

Pod sloganom "Radost deci" tradicionalna beogradska humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" održava se danas u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, kao i u Skadarliji.


Muzičko-zabavni program priređen je ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji, ali i na Savskoj promenadi, opštini Rakovica, Novi Beograd...

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, posetioci mogu da se priključe i humanitarnoj akciji.

Kao i svake Nove godine u okviru "Ulice otvorenog srca" u Svetogorskoj organizuje se humanitarna akcija sa ciljem pomoći najugroženijima - deci, a ove godine posvećena je deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine - prihvatilište i prihvatnastanica Beograd.

Osnovno obeležje i ovogodišnje "Ulice otvorenog srca" su crveni nosići, čijom će se kupovinom sakuplja humanitarna pomoć.

Inače, tokom "Ulice otvorenog srca" na pjaceti ispred Ateljea 212, u "Srpskoj kafani", na prostoru ispred zgrade Opštine Stari grad i Radio Beograda, kao i ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji organizovan je bogat muzičko - zabavni program.

Srbija dočekala 2017. uz vatromet i muziku (VIDEO)

 Manifestacija je otvorena u podne na pjaceti ispred Ateljea 212 gde su posetioce pozdravili gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor TOB Miodrag Popović.

Mali je građanima, poželeo sve najlepše u Novoj godini i pozvao ih da budu humani i pomognu deci sa ulice.

Gradonačelnik je poručio da je obaveza grada da brine o njima.

"Najveća stvar koju možemo da uradimo je da njima obezbedimo lepo detinjstvo i njihov osmeh i sreća je za mene najbolji novogodišnji poklon", rekao je Mali poželevši svim sugrađanima, posebno najmlađima, sve najbolje u Novoj godini, a pre svega dobro zdravlje i sreću.

On je podsetio da se "Ulica otvorenog srca" održava svakog prvog dana u Novoj godini i da se očekuje da će danas više od 100.000 ljudi proći ovom ulicom.

Početak "Ulice otvorenog srca" označen je i vatrometom, a gosti posle šetnje moći će da uđu u Srpsku kafanu - na tradicionalni svečani ručak gde goste služe glumci Ateljea 212.

 U okviru glavnog programa nastupaju dečiji hor "Čarolija", Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević, Đura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar...

Na sceni ispred zgrade opštine Stari grad nastupa KUD Talija, inkluzivni hor Zvončići, hor Pahuljice, a biće izvedena i novogodišnja predstava "Aladinove čarobne avanture.

U Skadarliji na scena Kuće Đure Jakšića nastupa Dečiji hor DKC Beograd, Đura i mornari, Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar...

"Ulica otvorenog srca" nastala je pre više od 45 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Iz tog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost, a manifestacija se proširila i na druge gradske opštine.

Tako će ovog 1. januara tradicionalna manifestacija biti ogranizovana prvi put na Savskoj promenadi od 11 do 14 sati koja će u okviru manifestacije Ulice otvorenog srca postati "Promenada otvorenog srca".

ulica otvorenog srca
Izvor: YouTube

U okviru manifestacije, posetioci mogu očekivati Deda Mraza, ulične zabavljače i žonglere, a članovi organizacije Diktori klovnovi prodavaće crvene klovnovske noseve.

Sredstva od prodaje namenjena su pedijatrijskim ustanovama u Beogradu i Novom Sadu.

Opština Rakovica će tradicionalnu manifestaciju organizovati kod Mek Donaldsa na Vidikovcu, a mališani i roditelji će od 11 sati moći da uživaju u društvu animatora, mađioničara, Deda Mraza...

Od 11 do 13 mališani će moći besplatno da se klizaju, a prvih 500 mališana koji dođu dobiće besplatne novogodišnje paketiće.

Biće organizovana i prodaja toplih napitaka i novogodišnjih crvenih nosića, a sav novac je namenjen u humanitarne svrhe.

Novobeogradska ulica otvorenog srca organizovana je ispred Tržnog centra Merkator od 10 sati, a posetioci će, takođe, moći da kupe crvene nosiće.

Sav prihod od prodatih klovnovskih nosića namenjen je korisnicima Humanitarne fondacije "Budi human".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos

Da, samo Beograd ima srce,ostali gradovi srbije su odavno pusti,i u njih raste korov.

Rade

Da, i u prevozu kontrola na sve strane, a karte nigde ne mogu da se kupe...😒

special image