Ćao 2016, lepo smo se smejali

Autor:

Minula godina ostaće upamćena i po smešnim momentima, događajima i novim trendovima. Sve u svemu, bila je prilično zanimljiva.

Lesterova titula, Realovo osvajanje Lige šampiona, Portugal na krovu Evrope... Stari kontinent upamtiće juče ispraćenu godinu po svojim novim vladarima, velikim finalima, važnim golovima i uspesima koji će dugo ostati u sećanju mnogih.

Međutim, bilo je i momenata koje nećemo zaboraviti, a koji su nasmejali, zgrozili, iznenadili ili začudili celu Evropu.

Ovo su neki od njih:

Skok po skok - Simone Zaza

Reprezentativac Italije prišao je lopti u penal seriji četvrtfinala Evropskog prvenstva, spremio se da šutne i potom dobro zabavio ceo svet.

Napadač "azura" je skakutao do bele tačke, odapeo jako i prebacio ceo gol. Taj promašaj definitivno je obeležio i turnir i godinu. 

Izvor: YouTube

Joakim Lev, ponovo

Nemački selektor Joakim Lev, šampion sveta, ponovo je zabavio i zgrozio navijače koji su gledali TV prenos utakmice Evropskog prvenstva njegovog tima protiv Ukrajine.

Dve godine nakon što je čačkao nos protiv Portugala, "Jogi" Lev je dva puta u Francuskoj bio uhvaćen kako stavlja ruku u pantalone i potom je miriše.

Izvor: YouTube

"Evo sudija, ovako je pao"

Holandski stručnjak Luj Van Gal otišao je letos iz Mančester junajteda i ostavio nas uskraćene za njegove trenutke inspiracije kraj aut linije.

U drugom delu prošle sezone, tokom jedne utakmice pao je na travu, da bi pokazao sudiji kako je protivnički igrač simulirao.

Takođe jedan od upečatljivijih momenata 2016.

Izvor: YouTube

Hit godine je bio...

Napadač Severne Irske Vil Grig obeležio je prošlo leto, a da nije odigrao ni minut Evropskog prvenstva.

Sve je počelo u maju, kada je jedan navijač Vigana napravio prepev "Will Grigg's on fire!", na hit italijanske pevačice Gale Ricato.

Pevala je Severna Irska, pevala je cela Evropa, uključujući i navijači protivnika, a defanzivac Nemačke Mats Humels čak je tražio Grigu i dres.

Izvor: YouTube

"Zamrzavanje!",.

Foto: MONDO

Svi su se polivali hladnom vodom, pa se "posmrzavali".

Globalni trend "Mannequin Challenge" rapidno se širio internetom, pa su iz mnogih svlačionica stizali snimci "ukočenih" igrača".

Izazov se sastojao u tome da grupa ljudi ostane nepomična, "zaleđena" u istom položaju, poput lutaka iz izloga. U takvim pozama gledali smo košarkaše, fudbalere, glumce...

Ovako su na taj izazov odgovorili reprezentativci Srbije.

Izvor: MONDO/Nebojsa Petrovic

U modi je plavo

Dok je godina odmicala, gledali smo sve više fudbalera ofarbanih u plavo.

Mnogi su se čudili kada je Velšanin Aron Ramzi otišao na Evropsko prvenstvo sa potpuno svetlom kosom, ali su počeli da se navikavaju kada su se u istu boju farbali i Lionel Mesi, Nejmar, čak i Maruan Felaini, Mats Humels...

Ovako su izgledale njihove frizure u 2016:

Sve vesti