Boba Kovač trener Ivanu Miljkoviću

Autor:

Srpski trener preuzeo je ekipu Halkbanka iz Ankare. Aktuelnom prvaku Turske ove sezone "ne cvetaju ruže"...

1
A- A A+
slobodan kovač Foto: MN Press

Slobodan Kovač (49) nije dugo bio bez posla. Posle otkaza u ekipi Peruđe, bivši odbojkaški reprezentativac Jugoslavije preselio se u Tursku.

On će ubuduće predvoditi ekipu Halkbanka, sedmostrukog šampiona Turske, u čijim redovima nastupa veteran Ivan Miljković (37).

Kovač je na klupi ekipe iz Ankare zamenio Italijana Kamila Plačija.

Srpski trener odmah je prionuo na posao, kako bi što bolje upoznao ekipu i pripremio se za nastavak takmičenja u domaćem šampionatu i kupu, kao i u Ligi šampiona, gde imaju skor 0-2.

"Upoznajemo se, ali nemamo mnogo vremena, trebalo je odmah prionuti na posao. Na sreću, tu mi je Ivan Miljković i sve je nekako lakše u njegovom prisustvu, sa svim njegovim autoritetom", izjavio je za "Sportski žurnal" Boba Kovač.

On je precizirao da je cilj domoći se četvrtog mesta i plasirati u plej-of, dok je u evropskom takmičenju sve otvoreno i mnogo toga zavisi od naredne dve utakmice protiv belgijskog Ruselara.

Kovač je kao trener Radničkog iz Kragujevca osvojio dve titule prvaka Srbije (2009, 2010), nakon čega je radio u Peruđi (jednom vicešampion Italije) i kao selektor Irana, sa kojim je bio šesti na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

U bogatoj kolekciji medalja iz igračkih dana ima zlatna odličja sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine i Evropskog prvenstva godinu dana kasnije u Češkoj.

Sve vesti